пʼятницю, 5 лютого 2021 р.

Корецька міська рада працює згідно поставлених планів

У Корці упродовж січня 2021 року відбулося два  пленарних засідання сесій міської ради восьмого скликання, яким передували засідання постійних  комісій за їх відповідним профілем. 



Голова громади Людмила Дмитрук під час робочої зустрічі з консультантами Рівненського РВ АМУ в рамках роботи Проєкту ПУЛЬС розповіла про вже пророблену роботу у Корецькій громаді, та які нині виникають проблеми. 

Прийнято у комунальну власність територіальної громади 

- заклади освіти: всі загальноосвітні школи, що розташовані на території громади, Корецьку дитячо-юнацьку спортивну школу, комунальний заклад «Мистецька школа»,комунальну установу «Корецький інклюзивно-ресурсний центр»;

- заклади культури, на базі яких створено комунальний заклад «Центр культури, дозвілля, туризму, бібліотечної та музейної справи» Корецької міської ради;

- установи соціальної сфери: Служби у справах дітей, відділу соціального захисту населення, комунального закладу «Корецький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Корецької міської ради.        

- Прийнято також у комунальну власність заклади медицини: КНП «Корецький центр первинної медико-санітарної  допомоги»  та КНП «Корецька міська лікарня».


Засновником та власником  зазначених установ, закладів, які пройшли державну реєстрацію визначено Корецьку територіальну громаду в особі Корецької міської ради.

Прийнято у комунальну власність Корецької територіальної громади майно, права та обов′язки вісімнадцяти сільських рад, що увійшли шляхом приєднання до складу Корецької міської ради.


Однак у роботі виникає і чимало проблемних питань, адже на утримання усіх закладів та працівників грошей не вистачить у бюджеті громади. Тому нині ведеться активна робота що реорганізації багатьох установ та закладів. Нажаль, зауважила Людмила Дмитрук, ми не зможемо працевлаштувати усіх. 

Що робити у такій ситуації – роз’яснення надали консультанти з правових та бюджетних питань. Обговорили також інші проблемні питання.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації