понеділок, 8 лютого 2021 р.

Варковицька громада на Дубенщині активно розвивається

У Варковицькій громаді відбулася виїзна консультація щодо першочергових питань розвитку. Консультанти Асоціації міст України в Рівненській області зустрілися з головою Варковицької  громади Юрієм Парфенюком, працівниками ради, та представниками комунальних закладів. Захід організовано в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» ПУЛЬС USAID. 

Спільно з регіональними консультантами АМУ обговорили організаційно-правові аспекти у роботі новоствореної Варковицької громади. 


Юрій Парфенюк детально розповів, що вже зроблено у громаді та які нині виникають проблеми під час реорганізації. Усі заклади освіти вже забрали,  у галузі медицини також все майно взяли і одразу передали окремі повноваження у ПМСД Привільненської сільської ради. У сфері культури також взяли все майно, однак культурно-дозвіллєвого центру ще не створювали, вивчають це питання більш детально. 


Консультант з правових питань Василь Курилас надав детальні пояснення до проблемних питань, зокрема розповів про передачу майна у різних сферах, детально роз’яснив що очікує освітню сферу у  юридичному статусі  школа, гімназія, ліцей та опорна школа. Водночас нагадав – коли громада бере у власність майно то це означає що вона бере на себе і управління цим майном.  


Консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла, як краще планувати роботу так, щоб це було фінансово вигідно для громади.  Адже невеличкі громади мають економно ставитись до  місцевого бюджету громади. 



На завершення зустрічі відбулося активне обговорення питання-відповідь.


Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС USAID



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації