пʼятницю, 17 вересня 2021 р.

Як покращити рейтинг українських міст обговорили під час Конференції з демократичного врядування 2021

Експерти, фахівці та міські голови сьогодні зібрались на Конференції з демократичного врядування 2021 де було презентовано результати муніципального опитування, у якому жителі міст оцінили якість послуг у містах, а на основі цього експерти склали рейтинг міст. 

Учасники зустрічі дізналися рейтинг свого міста за якістю обслуговування, почули від міських голів, як міста стають акселераторами розвитку, довідались від представників влади та провідних експертів про плани реагування на нові виклики #Covid19, обговорили імідж міст – наскільки вони красиві та безпечні для своїх мешканців і гостей. 


У своєму вітальному виступі Олександр Слобожан – виконавчий директор Асоціації міст України зазначив:

«Головна мета  муніципалітетів -  забезпечення якісними послугами. Не в кількості громад щастя,  не в показниках окремих цифр, а в тому що громади є спроможними надавати якісні послуги. Дякую USAID за синергетичну підтримку  інституцій, які працюють в напряму допомоги місцевому самоврядуванню щоб стати більш спроможному. Насправді багато мерів не хотіли б приймати участь у політиці, але їх змушує життя. Мери які беруть участь у таких дослідженнях і бувають на  презентаціях на наступний рік одразу потрапляють на вищі позиції досліджень. Приємно що сьогодні є новий міський голова Рівного і він не боїться результатів досліджень.» 


Олександр Третяк – міський голова Рівного розповів:

«Як мер новий, я для себе зафіксував ту позицію на якій ми стартували – це 16 місце. З нетерпінням чекаю наступного року наступної зустрічі тут, і цікаво буде спостерігати динаміку в якій прогресії ми будемо рухатись. 

Роботи дуже багато і на що хотів би звернути увагу – ми сьогодні можемо пишатися тим що у нас в місті дуже високий рівень свідомого громадянського суспільства, в місті Рівному найвищий рівень створених ОСББ, понад 50% багатоповерхівок вже мають ОСББ. Це говорить про високу організованість громади, громада починає мислити категоріями господарськими, ми господарі ми маємо взяти порядок в місті на себе не управлінська компанія, не колишні ЖЕКи а ми наведемо порядок в нашому під’їзді на нашій прибудинковій території. У даному рейтингу 43% вважає що місто обрало рух у правильному напрямку розвитку -  це найвищий рівень довіри населення. 

В чому є наші фішки? Ми робили оновлену стратегію розвитку  міста, робили дослідження і дійшли висновку – Рівненщини а Волинь дві області в Україні які мають позитивну динаміку приросту населення. Тобто ми маємо перевагу народжуваності над смертністю. Це говорить нам - наш людський ресурс який ми маємо поїде до інших країн чи міст, або ж ми спробуємо його акумулювати в себе в місті. Тому зараз я ініціюю такий проект –«Живи, навчайся, працюй в Рівному», який дозволить створити нам освітню екосистему – яка допоможе зберегти нашу молодь яка на поїду в інші країни та міста. Тому акцентуємо зараз на це велику увагу і я сподіваюсь нам вдасться це зробити найближчим часом.»


Переглянути запис та трансляцію Конференції можна за посиланнями:

Facebook: https://bit.ly/DGC2021_FB 

YouTube: https://bit.ly/DGC2021_YouTube 


 Повідомляє Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації