вівторок, 21 вересня 2021 р.

Актуальні питання та особливості організації роботи секретарів рад обговорили у Рівному

Відбулося засідання секції секретарів рад в Рівненському регіональному відділенні АМУ, участь в якому взяли майже 40 представників органів місцевого самоврядування Рівненщини. 

У вступному слові виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук наголосила на важливості роботи секретарів рад та їх відповідальності. «Питання які сьогодні будемо розглядати – є новими, адже законодавство змінюється швидко, тому ви повинні знати усі  нововведення» -  зазначила Тетяна Грещук.

Про регламент роботи рад на прикладі Рівненської міської ради розповів Юрій Павлов, начальник організаційного відділу Рівненської міської ради. 


Про актуальні питання в діяльності органів місцевого самоврядування присутнім розповів Василь Курилас - консультант з правових питань РРВ АМУ. «Ми проаналізували ваші офіційні сайти громад, потрібно звернути увагу на своєчасне оприлюднення рішень ради, багато з вас роблять це невчасно. Повноваження секретаря ради є важливими і вкрай чіткими, виконувати їх може тільки секретар ради, і ніхто не може його замінити.» Надав роз’яснення про роботу старост та функціонування старостинських округів, які нині вимоги при прийнятті на роботу в ОМС на основі конкурсу, нині обов’язкова вимога для претендентів мати сертифікат  про знання української мови, надав відповіді на інші проблемні питання. 

https://youtu.be/PFSNDU6xvEk


Про нові вимоги діловодства, загальні питання, робота з оформленням документів, реквізити документів - презентувала  Ніна Пелешок начальник загального відділу Рівненського міськвиконкому.  

Про особливості організації та регламентації роботи ради та новації виступила Людмила Стригунова експерт з діяльності ОМС. 

Про діяльність центру та обласної системи з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіла Алла  Негрей, директор Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


Особливості роботи з донорами в сучасних реаліях.  Руслан Краплич, експерт з локального фандрейзингу, експерт з розвитку і організації проектної діяльності. Він наголосив -  щоб отримати перший грант від міжнародних донорів пройде не один місяць, тому потрібно працювати на перспективу. Потрібно мати хороших проектних менеджерів і об’єднуватися у своїй роботі.

Консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла про новації у бюджетному кодексі, нагадала про роботу з депутатами щодо збільшення ПДФО до 65%, водночас нагадала які нині з’явилися нові субвенції для громад. 


Повідомляє Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації