середу, 1 вересня 2021 р.

Острозька міська громада презентувала свої досягнення на конференції у Тульчині

Представники Острозької громади взяли участь у конференції "Культурний ресурс - нова парадигма розвитку громад" яка відбулася у м.Тульчин на Вінничині. 

Острозьку громаду представляли - Ольга Лозюк - начальник відділу культури і туризму, Ольга Стецюк - начальник відділу проєктної та інвестиційної діяльності та Ірина Манько - менеджер з туризму та охорони культурної спадщини туристично-інформаційного центру.


Ольга Лозюк розповіла – «Мали зустрічі з Тульчинським міським головою Валерієм Весняним, Виконавчим директором АМУ Олександром Слобожаном, начальницею відділу з питань регіональної політики та координації реформ у сфері культури ДП "Український центр культурних досліджень" Іриною Каць. У спілкуванні під час зустрічей презентували Острог, як мале місто великих вражень та титуловану Молодіжну столицю-2022, вручили брендовані сувеніри з логотипом міста та запросили до Острога на Всеукраїнський молодіжний форум, що відбудеться у серпні-вересні 2022 року. Крім того, домовились про проведення в нашому місті цікавих заходів у напрямку реформування культурної сфери» - зазначила Ольга Лозюк.


В день конференції відбувалось видовищне відкриття IV Фестивалю TulchynOperaFest, що проходить щорічно на території величного палацу Потоцьких. В самому палаці діє чимало виставкових площ з різноманітними експозиціями та виставками.





Нагадаємо, Острог і Тульчин поєднані конкурсом Міністерства культури "Малі міста - великі враження", в результаті якого в Острозі було ревіталізовано Татарську надбрамну вежу та відкрито Культурний Барбакан, а в Тульчині - перетворено центральну вулицю міста на Леонтович-арт-квартал.

У заходах взяли участь Народні депутати Лариса Білозір, Микола Кучер, Євгенія Кравчук, Директорка ДП "Український центр культурних досліджень" Ірина Френкель, виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, голови громад та начальники відділів культури та туризму


Валерій Весняний голова Тульчинської громади, привітав присутніх і подякував, що в ідею Операфесту повірили, адже минулий фестиваль зібрав у Тульчині понад 80 тисяч глядачів. "Моя мрія - зробити Тульчин туристичною перлиною та зберегти культурну спадщину нашої громади".


Повідомляє Рівненське регіональне відділення Асоціації міст України


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації