четвер, 30 вересня 2021 р.

Тренінг з цифрової грамотності для працівників Дядьковицької сільської ради

Відбувся перший тренінг працівників Дядьковицької сільської ради в рамках реалізації проєкту «Електронні сервіси для побудови сталої моделі взаємодії влади і мешканців Дядьковицької територіальної громади».

Тренінг організувала громадська організація «Регіональний центр євроінтеграційних проєктів» м. Рівне. 


В якості тренера виступив виконавчий директор Рівненського ІТ кластера Андрій Хмельник.

Програма чотирьохгодинного тренінгу включала наступні питання:

Інформаційна культура та компетентність.

Хмарні сервіси в діяльності органу місцевого самоврядування.

 


За словами тренера Андрія Хмельника - “Розвиток громади так чи інакше залежить від рівня цифрової грамотності працівників, які забезпечують сервіси на місцях. В період бурхливого інформаційного розвитку, запровадження нових технологій та автоматизації надання адміністративних послуг, важливо постійно розвивати навички та вміння працівників, так званих - цифрових компетенцій. Тому сьогодні ми практично опрацювали визначені рамки цифрових компетентностей для громадян ЄС (DigComp 2.1.) та ознайомились з основними цифровими інструментами для ефективної роботи працівників”.

Після проведення тренінгу працівники сільської ради зрозуміли важливість не просто користуватися смартфоном чи комп'ютером і мати доступ до Інтернету, а необхідність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології, зокрема хмарні сервіси Google, в роботі. Отримані знання слухачі змогли закріпити груповими вправами та практичними кейсами. Надалі вони будуть застосовуватись у роботі Дядьковицької сільської ради.


Тренінг організовано в межах проєкту «Civic tech – інструмент якісної взаємодії». Метою проєкту є створення середовища для запровадження інструментів civic tech на території 17 сіл Дядьковицької сільської ТГ шляхом адвокації запровадження електронних сервісів та розвитку спроможності різних верств населення їх використовувати.

Проєкт «Civic tech – інструмент якісної взаємодії» реалізується ГО «Регіональний центр євроінтеграційних проектів» у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

За матеріалами Дядьковицької сільської ради



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації