вівторок, 12 жовтня 2021 р.

В Києві презентували план розвитку молодіжної політики Острога в рамках статусу «Молодіжної столиці України – 2022»

Острог – Молодіжна столиця України-2022 презентувала план розвитку молодіжної політики міста в рамках статусу Молодіжної столиці України. Про це 11 жовтня йшлося під час пресконференції, що відбулася в Кабінеті Міністрів України.

Заступниця Міністра молоді та спорту Марина Потапенко наголосила, що національний конкурс «Молодіжна столиця України» проводиться вже чотири роки поспіль, відзначаючи найкраще місто країни для проживання та розвитку молоді. Переможцями минулих років конкурсу «Молодіжна столиця України» були обрані у 2018 році – м. Львів, у 2019 році – м. Кам'янець-Подільський, у 2020 році – місто Тернопіль.

Марина Попатенко звернула увагу на подальшу співпрацю Міністерства, місцевої влади Острога, громадських організацій міста та закликала усіх охочих долучатися до роботи, наголосивши, що Міністерство молоді та спорту завжди відкрите до співпраці.

Команда Острога на чолі з міським головою Острога Юрієм Ягодкою презентували Україні свою програму розвитку молодіжної політики на 2022 рік.

Острог може стати майданчиком для співпраці між українськими та міжнародними молодіжними організаціями.


Усі заходи, які відбуватимуться у Молодіжній столиці пройдуть під гаслом: «Острог – місто, що об’єднує історію та сучасність!».

- Перш за все, хотів би подякувати Наглядовій раді, за те що обрали Острог. Дійсно, наше містечко невелике - 15 тисяч жителів, з них - 6 тисяч молоді. Крім перемоги, ми маємо велику відповідальність. Тому що ресурс обмежений, але йде плідна робота з Обласною державною адміністрацією, адже це шанс популяризації не тільки міста Острога, а регіону. В бюджеті буде передбачено фінансування на проведення заходів. Я переконаний, що 2022 рік ми проведемо як «Молодіжна столиця України» - достойно! І зможемо передати це почесне звання наступному місту – «Молодіжній столиці України – 2023», - прокоментував міський голова Острога Юрій Ягодка.

В молоді буде можливість пройти стажування в Острозькій міській раді та одержати стипендію від міського голови.

- Так як місто наповнене молодими людьми, студентами НУ "Острозької академії" для нас дуже важливо втримати, заохотити та підтримувати молодь. Зараз ми розробляємо положення щодо стипендійних програм від Острозького міського голови, які хочемо зробити на постійній основі, - розповів заступник міського голови Олександр Харчук.

Загалом було представлено близько 200 заходів. Серед них понад сотню спортивних, освітніх, туристичних, екологічних та культурних.

- Керуючись державною програмою "Молодь України" ми виокремили 4 блокирозвитку молодіжної політики міста. Ключовими заходами якої будуть: відкриття простору для молоді «Мріємо та діємо», волонтерського центру Добра, відкриття «Школи проєктного менеджменту», «Бізнес-інкубатора» та школи амбасадорів Молодіжної столиці, - розповіла начальник відділу проєктної та інвестиційної діяльності виконкому Острозької міської ради Ольга Стецюк.

Задля зручності мешканців та гостей міста, була розроблена кишенькова карта подій. В якій розписані найцікавіші заходи "Молодіжної столиці України - 2022".

- Більше 200 заходів заплановано на 2022 рік і ми розпочали з того, як в них орієнтуватися. Всі наші заходи будуть відбуватися впродовж року. Звісно вони будуть доопрацьовані із посиланнями на соцмережі та інформаційні ресурси. Власне, суть цієї кишенькової мапи полягає в наступному. Вона розрахована не лише на молодь Острожчини, але й на молодь з інших міст. Молоді люди, які будуть у нас в гостях зможуть побачити ті заходи, і умовно собі відмітити те, що б вони хотіли відвідати. Але це не остаточний перелік. Наприклад, зараз ведуться переговори про проведення в Острозі майстер-класу одного з олімпійських видів спорту, - додав начальник управління освіти, молоді та спорту Острозького виконкому Віктор Самчук.

Завершили пресконференцію презентацією брендованої сувенірної продукції та дорожнього знаку, що зустрічатиме всіх гостей при в’їзді в місто.

За матеріалами Острозької міської ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації