вівторок, 19 жовтня 2021 р.

Відбулося засідання діловодів рад в Рівненському РВ АМУ

Відбулося засідання діловодів рад в Рівненському регіональному відділенні АМУ, участь в якому взяли майже 40 представників органів місцевого самоврядування Рівненщини. 


У вступному слові виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук представила останні напрацювання Асоціації міст України – це відстоювання інтересів громад у багатьох проблемних питаннях – збереження акцизу, збільшення надходжень ПДФО, відстоювання тарифів на теплопостачання та зміни до бюджету. Водночас вона  наголосила на важливості роботи діловодів рад та їх відповідальності. Відтак нині презентували  тему, яка є важливою саме для діловодів.  


Про актуальні питання в організації діловодства в  органах місцевого самоврядування – лекцію провела начальник загального відділу Рівненського міськвиконкому Ніна Пелешок. 




Вона детально розкрила наступні теми:

- Нові вимоги діловодства, загальні питання,

- Інструкція з діловодства. 

- Документування діяльності ради ДСТУ 4163 -2020. 

- Робота з оформленням документів, реквізити документів. 


Начальник відділу формування Національного архівного фонду і діловодства Державного архіву Рівненської області Олена Галамай детально зупинилася на темах:




-    Організація діловодства та архівної справи  в  територіальних громадах. (Архівні установи. Номенклатура справ. Експертиза цінності документів. Систематизація і формування, забезпечення і зберігання документів в архіві).

-    Алгоритм запровадження електронного  документообігу. 

-    Електронна пошта, забезпечення збереження електронних документів.




Консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла про новації у бюджетному кодексі, детально зупинилася на спірних питаннях, які АМУ не погоджує, і виступає проти таких змін.  До прикладу не можна вилучати залишки освітньої субвенції у громад, адже вони часто за ці кошти планують великі видатки - такі як ремонти освітніх закладів. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації