четвер, 12 квітня 2018 р.

На Рівненщині створять 35 інклюзивно-ресурсних центрів, активними учасниками цього процесу стануть об’єднані територіальні громади


Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко підписав меморандуми із головами райдержадміністрацій, міст та ОТГ про розвиток інклюзивної освіти та створення мережі інклюзивно-ресурсних центрів в області.
Голова Клесівської ОТГ Василь Гриник розповів – Ми вже давно планували у школах нашої громади відкривати інклюзивні класи. Адже з кожним роком до нас все більше звертається батьків, які хочуть аби їхні дітки з особливими потребами інтегрувалися у суспільство, та у звичний навчальний процес. Тому підписання такого меморандуму про співпрацю лише розширить наші можливості, і ми зробимо усе можливе аби дітки почувалися комфортно, та мали усе необхідне – зазначив Василь Гриник.
Такі центри створюються по всій Україні з метою забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років для здобуття освіти. Там передбачені кімнати для індивідуальної роботи логопедів, практичного психолога, ресурсна кімната тощо.
Основні завдання інклюзивно-ресурсних центрів − проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання системного кваліфікованого супроводження, консультаційна робота з батьками, методична допомога педагогічним працівникам дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання.
На сьогодні рішення про створення інклюзивно-ресурсних центрів прийняли вже Березнівська та Сарненська районні ради.
З 2017 року передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних та спеціальних класах.
Так, у минулому році в Рівненській області виділено суму майже 6 мільйонів гривень, а у 2018 році вдвічі більше – близько 11 мільйонів.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації