вівторок, 17 квітня 2018 р.

Повчанська громада активно готується до виборів

16 квітня фахівці РОГО КВУ провели тренінг для членів дільничних виборчих комісій у с. Повча Дубенського району. Там 29 квітня відбудуться перші місцеві вибори в Повчанській об’єднаній територіальній громаді.

Тренери детально розповіли членам ДВК про всі найактуальніші питання й аспекти організації комісіями виборчого процесу до, під час та після дня голосування. 


Зокрема, щодо списків виборців, організації роботи дільничної комісії в день голосування, підрахунку голосів та транспортування виборчої документації до ТВК. 



Консультант з правових питань Рівненського РВ АМУ Василь Курилас також долучився до навчань. Він розповів присутнім про основні положення ЗУ про місцеві вибори для дільничних виборчих комісій, які забезпечують проведення перших виборів голови та депутатів ОТГ.

- Такі знання вкрай важливі, адже в законі щороку з’являються якісь нові нюанси, тому  члени комісій обов’язково повинні поновлювати свої знання, - наголосив Василь Курилас.


Тренінг проводився в рамках проекту «Вільні та чесні місцеві вибори». Його реалізовує Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги у співпраці з низкою регіональних неурядових організацій (серед яких – Рівненський КВУ) за підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED).


За матеріалами КВУ, фото КВУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації