понеділок, 2 квітня 2018 р.

Громадянська мережа Опора підсумувала результати роботи в ОТГ Рівненщини


Громадянська мережа Опора  активно співпрацює з громадами Рівненщини задля розвитку громадянської активності.  У 2017 році активісти розпочали 2 проекти, які працювали  у  6  ОТГ. Напрацьовані результати активісти  презентували та обговорили спільно з консультантами Проекту Пульс Рівненського РВ АМУ.   Представники ГМ Опора  розповіли, які отримали результати роботи.  В Острожецькій громаді запустили в роботу інструмент он-лайн пропозицій щодо стратегії розвитку громади. В Мирогощанській та Бугринській  громадах після проведених тернінгів запустили в роботу громадський бюджет, та попрацювали над залученням мешканців до бюджетного процесу.  У Деражненській громаді активізували людей до написання стратегії розвитку.  Початок громадської активності – покладено. Активісти Опори переконані -  голови ОТГ та депутатський корпус  розуміють  важливість  громадської активності у прийнятті рішень. Тому, планують і надалі продовжувати роботу в громадах Рівненської області.
Консультант з правових питань Проекту Пульс Василь Курилас також висловив своє бачення щодо роботи в ОТГ, та потреб населення. Адже, громади лише починають свій шлях, тому не всі мешканці готові до активного прийняття рішень, та співучасті у долі та розвитку власної громади. Тому подібну роботу потрібно продовжувати, а при можливості поширювати і на інші громади. Василь Курилас порадив Опорівцям і надалі впроваджувати проекти на підсилення громадянської активності, та залучення до бюджетного процесу, піднімати громадянську свідомість. Асоціація міст України завжди готова до співпраці з усіма громадськими організаціями.


 Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України.




Робота у Бугринській ОТГ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації