понеділок, 10 вересня 2018 р.

У Привільненській та Смизькій громадах Дубенського району обговорили питання створення безпечного середовища для людей

Фахівці Рівненського КВУ презентували результати досліджень безпекової ситуації, проведених у цих громадах.
У Привільненській громаді присутні на зустрічі попередньо визначили такі пріоритетні для них питання: стан доріг, відсутність пункту швидкої і поліції в громаді, постійні ДТП на з’їзді з дороги «Київ-Чоп» у сторону Луцька, відсутність відеоконтролю за порушниками правил дорожнього руху, нелегальна торгівля алкоголем.
А от у Смизькій громаді пріоритетними вважають такі питання: правопорушення, що вчиняються молоддю, яка не бажає працювати; облаштування доріг (відсутність знаків, переходів, стримувачів швидкості руху тощо); погана якість води і зношеність комунікацій; вивезення і відсутності системи сортування сміття (закрито доступ до єдиного паспортизованого сміттєзвалища); облаштування і засміченості цвинтаря; два аварійні мости, по яких їздить шкільний автобус; проблема місцевого ринку в невстановленому місці; пошкоджені дороги; аварійний стан будинків культури і відсутність їх опалення.
За результатами цих зустрічей домовилися, що фахівці Рівненського КВУ допомагатимуть місцевій владі та активістам розробити ефективні шляхи вирішення вказаних проблем. 
Консультант з правових питань Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ Василь Курилас наголосив - "Безпека у громадах - це вкрай важливе питання. Адже працюючи над цими питаннями люди самі можуть вказати на реальні проблеми та загрози у громаді. А це означає - що люди зацікавлені будуть їх спільно  вирішувати."
Такі зустрічі відбуваються в рамках проекту «Створення безпечного середовища для людей в об’єднаних громадах Рівненщини». Його з початку 2018 року реалізовує РОГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Міжнародний фонд "Відродження".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації