четвер, 20 вересня 2018 р.

Демидівська громада планує підписати договір про муніципальне співробітництво з сусідніми громадами


20 вересня відбувся семінар «Використання інструментів міжмуніципального співробітництва задля кращого надання послуг населенню», під час якого обговорили запровадження співробітництва територіальних громад. В заході взяли участь консультанти Проекту ПУЛЬС  Рівненського регіонального відділення Асоціації Міст України, та представники громад, які розташовані неподалік Демидівської ОТГ.  

  
Учасники зустрічі розглянули ряд питань, які допоможуть спланувати подальші кроки у напрямку співробітництва. Консультант з правових питань Василь Курилас детально розповів про міжмуніципальне співробітництво в контексті децентралізації в Україні та Рівненській області: засади і виклики.



Консультант з питань економічного розвитку Руслана Стасюк навела реальні успішні практики такого співробітництва. Презентувала алгоритм дій у впровадженні міжмуніципального співробітництва у формі реалізації спільних проектів. 


Начальник відділу економічного розвитку Демидівської ОТГ Сергій Щербатюк  презентував присутнім одну з ідей заради якої прагнуть  налагодити співробітництво.  Обговорили  зміцнення практик поводження з відходами на місцевому рівні через механізм міжмуніципального співробітництва.


Фінансовий аспект та переваги муніципального співробітництва розяснила консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер. Вона наголосила – така співпраця зазвичай більш вигідна, особливо для маленьких громад, адже витрати на утримання розподіляються на усі сторони. Але якщо співробітництво налагоджене щодо підприємств, то потрібно прорахувати  його спроможність. 



Захід відбувся в рамках проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» IREX та ГО «Сприяння розвитку села».
Повідомляє Офіс Реформ проекту ПУЛЬС, Рівненського відділення АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації