пʼятницю, 14 вересня 2018 р.

У віддаленому Рокитнівському районі обговорили майбутнє створення громад.


У Рокитнівському районі на Рівненщині і досі не створено жодної об’єднаної територіальної громади. Аби з’ясувати чому гальмується реформа децентралізації, та роз’яснити її мету у Рокитне з робочим візитом завітали консультанти Проекту ПУЛЬС Рівненського відділення АМУ. Сільським головам, керівникам структурних підрозділів, активістам та керівництву району – консультанти розповіли про суть реформ, її переваги, розкрили законодавчі питання реформ. 
 
Люди в свою чергу цікавились, чому затвердили саме такий перспективний план формування громад у Рокитнівському районі.


Консультант з правових питань Василь Курилас пояснив - «Перспективний план затвердили відовідно до методики, де враховано зону доступності, та спроможність потенційних ОТГ. У даному форматі передбачено дві громади у Рокитнівському районі – і вони визнані спроможними.»

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер наголосили – спроможність громади нині залежить від багатьох чинників, зокрема і від легалізації в ОТГ – це робочі, і сплата акцизу, та інші надходження.  Водночас навела приклади господарювання інших громад області.

 
 Під час зустрічі обговорили й інші проблемні питання - реформи та зміни у галузі освіти¸ формування госпітальних округів, управління земельними ресурсами, зміни у пенсійному законодавстві та інші соціальні гарантії.


Консультанти наголосили – процес утворення громад потрібно активізувати, адже нині суспільство очікує позитивних змін.
 
Повідомляє Офіс Реформ проекту ПУЛЬС, Рівненського відділення АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації