четвер, 6 вересня 2018 р.

У громадах Рівненщини активно ремонтують дороги


Стан доріг – завжди чи не найбільше турбує голів ОТГ. Нині ситуація почала змінюватися на краще, адже у селах почали робити капітальні ремонти доріг.  


У Боремельській громаді ремонтують комунальну дорогу у селі Малеве, а також дорогу обласного значення у селі Боремель. 


В Клесівській ОТГ розпочато поточний ремонт доріг, де усувається поодинока ямковість так і суцільна. Разом із найманими працівниками проходять навчання працівники КП " Клесівводоканал". Нині вже зробили дорогу від кафе «Молодіжне» до магазину «Імперіал», це запевнив голова громади Василь Гриник – лише початок. Попереду ще багато планів щодо ремонту доріг у всіх селах громади. 


На території Привільненської ОТГ розпочато ремонт доріг, загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Привільненської громади загальною вартістю 2 588 004 гривень. 


З них:
- 1 067 804 гривень – кошти місцевого бюджету Привільненської сільської ради;
- 1 520 200 гривень – кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг. 


Ремонтують дороги і у Млинівській ОТГ. Про дорогу в селі Новоселівка голова Млинівської ОТГ Дмитро Левицький розповідає: «Це і дорогою важко було назвати –  не можна було проїхати і возом. А подекуди люди вже обсадили її городиною. Буряки поросли». 


Також будівельники активно працюють і на інших об’єктах.
Зокрема, добігають кінця роботи у селі Межиріч на Острожчині. Там по вулиці Князів Острозьких вперше буде дорога. У селі Велика Омеляна Рівненського району вже завершили влаштування щебеневого покриття. Тривають роботи і на двох об’єктах Зарічного.


 «У селі Новини Млинівського району тривають підготовчі роботи з капітального ремонту вулиці Молодіжна. У Радивилові вже роблять геодезичну розбивку та планування основи по вулиці Залізняка»,  коментує перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір, який проінспектував хід будівництва місцевих доріг.

Нагадаємо, цьогоріч Державний дорожній фонд вперше передав в обласне підпорядкування місцеві дороги. Відповідно було виділено кошти на будівництво і реконструкцію автошляхів місцевого значення, ремонт вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області та на експлуатацію та утримання дорожного полотна. Раніше цими питаннями займалась Служба автомобільних доріг.

У підготовці  використані матеріали РОДА

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації