середу, 9 січня 2019 р.

Громадські активісти об’єднаних громад активно залучають додаткові кошти на молодіжні проекти

На конкурс молодіжних проектів від Рівненської ОДА організатори отримали чимало проектів від активістів об’єднаних громад Рівненщини. Так за результатами конкурсної комісії буде підтримано 9 молодіжних проектів. На це з обласного бюджету спрямують 250 тисяч гривень. Власний внесок від організацій складає не менше 15%.
Зокрема, найактивніша Смизька ОТГ  отримала підтримку усіх трьох запропонованих проектів. Заступниця селищного голови Вікторія Костюк розповіла – «Наші громадські організації пройшли ряд навчальних програм з написання проектів та їх реалізації. Так цього разу на обласний конкурс  три громадські організації Смизької ОТГ підготували молодіжні  проекти, і їх підтримали. Таким чином на молодіжну роботу вдалося залучити 80 580 грн з обласного бюджету. Усі проекти будуть реалізовані у першому півріччі. А саме - ГО "Асоціація ТЕЗА" започаткує курс занять в «Школі фінансової грамотності». А над формуванням громадської свідомості у Смизькій громаді працюватиме Шепетинська сільська ГО «Злагода», яка проведе низку заходів на тему «Життя без сміття. Вчись сортувати!» та навчатиме молодь за допомогою гри Світ Громад. Окрім того, футбольний клуб "Єврошпон-Смига" реалізує проект «Тайм-менеджмент – шлях до здоров’я всієї родини». Він передбачає тренінги для молодих родин, випуск інформаційних листівок, проведення відео конкурсу, зустріч з відомими особистостями.» - розповіла Вікторія Костюк.
Ще один проект з ОТГ отримав підтримку – у Клеванській громаді над формуванням велокультури працюватиме центр ініціатив «Віадук». Також  «Спілка велосипедистів Рівного» проведе веломарафон «Рівно 100», розробить новий маршрут та популяризуватиме край. Реалізує цього року проект і Фонд молодіжних ініціатив «Крила». В його рамках проведуть  семінар-навчання «Школа виживання для батьків підлітка», запрацює розвиваюча студія для молоді «Я можу» та літня туристично-краєзнавча програма для молоді.  Громадська організація «Територія змін» отримає кошти на проект «Прайд». В його рамках молодь Острозького району  навчатимуть, як стати лідером. Для цього проведуть лекції та майстер-класи, а також заняття з кіномистецтва та англійської мови.
«Конкурс підтримки молодіжних ініціатив Рівненська ОДА проводить вже близько 15 років. Конкурсна комісія колегіально та відкрито відбирає найкращі проекти, що співфінансуються з обласного бюджету. Цього року виділили найбільшу суму. Таким чином обласна влада підтримує ініціативи громадськості, що є цікавими, актуальними та необхідними для молоді», - зазначив заступник голови ОДА Олександр Корнійчук. 
Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України
Використані матеріали Рівненської ОДА, фото Смизької ОТГ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації