пʼятницю, 18 січня 2019 р.

На Рівненщині триває будівництво амбулаторій у сільських громадах


У селі Забороль вже готують амбулаторію до меблювання. Приміщення зводять «з нуля», а розпочали роботи менше, ніж 3 місяці тому. Нині там вже перейшли до внутрішніх робіт - шпаклюють стіни, укладають підлогу. «На об’єкті відбувається відразу декілька процесів. В приміщенні працює обігрів та є водопостачання. Заборольська амбулаторія є лідером в нашій області у реалізації президентської програми «Допомога поруч». Якщо такими темпами продовжувати щодня, то завершимо амбулаторію до кінця місяця», - відмітив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко під час відвідування об’єкту.
Триває також будівництво амбулаторії  у сусідній громаді – Шпанівській. Нині там вже утеплюють фасад. Ця амбулаторія передбачає житло для лікаря.
Наталя Курилюк – лікар загальної практики сімейної медицини розповідає, що не може дочекатися закінчення робіт, адже буде працювати тут: «Дуже важливо, що амбулаторія в Шпанові передбачає кімнату для лікаря, бо не доведеться витрачати гроші на оренду житла. Так нас заохочують працювати ще краще. Але в першу чергу це комфорт для пацієнтів, тим паче тут працюватиме система телемедицини».
Заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір розповідає, що у нових медзакладах буде Інтернет, сучасне обладнання та новий медичний автомобіль. А окрім кабінету лікаря, тут діятиме процедурна, фізкабінет, кімната для зберігання медикаментів, інструментів, перев’язувальних матеріалів та вакцини.
У Смизькій громаді також триває будівництво амбулаторії. Там вже звели стіни. Будівництво контролює   комісія з моніторингу будівництва нового об"єкта у складі керівного складу виконавчого комітету і депутатів селищної ради, які періодично зустрічаються із забудовником, проектантами та організацією, що проводить технічний нагляд, з метою усунення і попередження можливих недоліків. Новобудова передбачає житло для лікаря, що дозволить залучити молодих спеціалістів для роботи в громаді.
Гроші для цієї програми є перехідними, відтак будівництво, яке розпочалось торік, успішно триває зараз. До того ж Рівненщина в лідерах серед областей по кількості нових амбулаторій.  
Нагадаємо, в Рівненській області в рамках програми «Допомога поруч» заплановано будівництво 34 нових амбулаторій. На це з державного бюджету виділено 232 млн. грн.  

За матеріалами Рівненської ОДА

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації