понеділок, 14 січня 2019 р.

В ОТГ Рівненщини розпочалися Ради регіонального розвитку


Смизька громада, що у Дубенському районі організувала перше засідання Ради регіонального розвитку. Основне завдання зустрічі - спрямування зусиль на розробку та реалізацію Стратегії розвитку Смизької ОТГ упродовж 2019 -2021 років. 
До її роботи приєдналися працівники ради, депутатський корпус, підприємці краю та активна громадськість. До участі також долучилися голова Дубенської райдержадміністрації Юрій Парфенюк, директор Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий, консультант з бюджетних питань Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ Людмила Кушнер, радник з питань охорони здоров’я Василь Височанський, народний депутат України Олександр Дехтярчук.
Юрій Парфенюк зауважив «реформи розраховані не на один день, тому зараз важливо продумати і створити перспективні плани розвитку на наступні 3 роки, щоб розуміти який шлях ми для себе обираємо. Це дозволить вирішити важливі для людей питання, концентруючи увагу на пріоритетних для регіонального розвитку напрямах.»
Представники громади презентували свої напрацювання та здобутки. Водночас показали до якої мети прямують.   Фахівці з питань децентралізації розповіли присутнім про перспективи  реалізації запланованих проектів у 2019 році. 
«Ви єдині в Україні пішли стежкою розвитку природнім шляхом, попри те, що через рік після виборів залишилися без голови громади. Вам вдалося стабілізувати політичні процеси і стати учасниками ряду проектів, це доводить високий потенціал та високий рівень командної роботи керівного апарату», - зазначив Руслан Сивий.
Бюджет громади щороку збільшується, запущені в дію  процеси активізації громади. Тут у Смизькій ОТГ чітко з’ясували свої переваги, та слабкі місця. Тому одночасно планують роботу щодо  розвитку громади, і у підсиленні професійних навичок.
Людмила Кушнер відзначила – «Бюджет громади зростає щороку. Тут навчилися оптимізувати витрати, і рахувати власні надходження. Надалі потрібно активніше працювати з підприємцями, і продовжувати курс на співпрацю з громадським сектором.   Нині Смизька ОТГ  одна з кращих в Рівненській області щодо видатків на апарат управління (найекономнішою), капітальних видатків на одного мешканця, найпрозоріша в рахунку до бюджетних процесів 2018-2019 років.»
Загалом  на Раді були розглянуті питання реформи децентралізації, її вплив на освіту, культуру, медицину та житлово-комунальне господарство. Тож вирішили активно розвивати спортивний та подієвий туризм, та працювати над тим, щоб молодь залишалася у громаді. Планують створити комфортні умови у всіх сферах життя.
Друге засідання Ради відбудеться вже 21 січня, де будуть проаналізовані та враховані усі зауваження і побажання, а також напрацьований проект Стратегії розвитку на 2019-2021 роки. Громада  запрошує до діалогу усіх активних мешканців.
Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації