середу, 13 лютого 2019 р.

Громади Рівненщини дотримуються загальнообласної динаміки розвитку у всіх сферах діяльності


Під час колегії Рівненської облдержадміністрації  проаналізували роботу основних галузей та виконання місцевих бюджетів, а  також   підсумували результати роботи  2018 року. Нині в області активно розвивають  мережу освітніх закладів, дорожньої інфраструктури, стартував найбільший сегмент будівництва в медицині.
Освіта.
Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко наголосив  - минулоріч на Рівненщині створили додатково 450 місць у дитячих садочках, адже були збудовані чи відремонтовані приміщення. Придбали 29 шкільних автобусів. Продовжується будівництво  шкіл в Рокитнівському, Володимирецькому, Млинівському та Рівненському районах. Завершується будівництво давно шкіл у селах Степангород, Озерці й Старе Село. У районах області створили і вже відкрили півтора десятки інклюзивних центрів, де надають  педагогічно-психологічну підтримку особливим дітям. Цьогоріч ми плануємо роботу над облаштуванням внутрішніх  вбиралень у сільських школах. Адже нині маємо 90 вуличних вбиралень біля шкіл.   
Дороги.
У 2018 році дороги будували за новими правилами.  Лише за минулий рік зробили близько 60 вулиць в межах  населених пунктів і ще майже 48 км доріг загального користування. Здали важливий відрізок до пункту пропуску «Прикладники». Загалом разом з об’єктами, які утримує служба автомобільних доріг, у 2018-му з’явилось 135 км якісних доріг як місцевих, так і міжнародних.

Спортивна інфраструктура.
В роботі було 120 об’єктів різної складності.  Будували в області спортивні комплекси, стадіони, спортивні майданчики та футбольні поля. Найбільша гордість  старт будівництва спортивного комплексу на вул. Макарова у Рівному.  «Це проект, до якого йшли десять років. І ми доведемо справу до кінця», - наголосив Олексій Муляренко.
Медицина.
Основний  акцент був зроблений на розвитку  медицини у сільській місцевості. Завдяки двом проектам: президентському та Світового банку на Рівненщині з’являться відповідно 34 нових та 89 реконструйованих амбулаторій. А ще за минулий рік для лікарень Рівненщини придбали нове медичне обладнання на суму понад 50 млн. грн. Рівненщина стала однією з пілотних областей – де вперше запустять у роботу телемедицину.
Бюджети.
За підсумками 2018 року, власні доходи місцевих бюджетів зросли на 21,4%, а надходження від єдиного соціального внеску  - на 27,4%.
Надходження з Державного фонду реконструкції та розвитку склали 144,5 млн.грн., субвенція на соціально-економічний розвиток – 125,3 млн.грн. За підсумками 2018 року бюджет розвитку обласного бюджету становив 92,4 млн.грн.

Якщо йдеться про цільові субвенції, то 47,6 млн.грн. становила субвенція на розвиток системи охорони здоров’я, 42 млн.грн. – субвенція на будівництво палаців спорту, 27,8 млн.грн. склала субвенція на заходи з компенсації ризику населення зони спостереження, 10,4 млн.грн. – кошти на будівництво футбольних полів.


Регіональний розвиток.
Усі райони, міста, ОТГ та села провели ради регіонального розвитку територій. Нині вони мають стати безпосередніми учасниками планування регіонального розвитку своєї території на кілька років вперед.
Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації