пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

Горбаківську амбулаторію відвідав Віце-прем`єр-міністр України


Сьогодні  на Рівненщині з робочим візитом перебувають  Віце-прем`єр-міністр Геннадій Зубко та його заступник Лев Парцхаладзе. Вони оглянули хід будівництва нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селі Горбаків Гощанського району.
Проект реалізується за ініціативи Президента України Петро Порошенко і спрямований на покращення якості медичного обслуговування сільського населення та вчасного надання якісної первинної медичної допомоги жителям Горбаківської сільської ради.
«Рівненщина - в трійці лідерів за темпами будівництва нових сільських амбулаторій. У межах ініціативи Президента України «Доступна медицина» в області загалом передбачено 34 нові лікарські сільські амбулаторії загальної сімейної медицини.  Будівництво амбулаторії у селі Горбаків уже на фінальній стадії», - зазначив Геннадій Зубко.
До складу амбулаторії входять фельдшерсько-акушерські пункти сіл Дорогобуж, Мнишин, Томахів, Іллін та пункт здоров’я у селі Подоляни.
Горбаківська амбулаторія обслуговує 3900 осіб, в тому числі 972 дитини, 5 шкіл, 2 дошкільних навчальних заклади сільської ради.
Особливістю проекту є те, що в амбулаторії будується службова квартира для сімейного лікаря.
Проект реалізується за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.
Усі роботи тут планують завершити до середини березня.
За повідомленням Гощанської РДА

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації