вівторок, 5 лютого 2019 р.

У Локницькій громаді вже готові до конкурсу інфраструктурних проектів


Віддалена Локницька громада, що у Зарічненському районі продовжує розвиток та вдосконалення території.  Минулоріч громада особливу увагу приділяла ремонтам ФАПів, а вже цьогоріч мають не менш амбітні плани.  Голова об’єднаної громади Петро Харковець розповів про першочергові перспективи  розвитку громади чи не у кожному селі.
Ми завжди відслідковуємо, які маємо слабкі місця, і чого саме потребують наші жителі громади.  Тому маємо вагомі плани на 2019 рік, деякі проекти готуємо на інфраструктурну субвенцію. Однак окремі проекти  будемо фінансувати за власні кошти громади. 
Перше плануємо зробити термомодернізацію КЗ Локницька ЗОШ 1-3 ст..Вже виготовили проектно-кошторисну документацію, нині вона на затверджені. Зокрема передбачили заміну покрівлі, вікон та дверей, утеплення фасадів. Проектна вартість 4 млн.грн. Плануємо відремонтувати дорогу Морочне-Локниця, це 5 км - дорога є важливою для громади. У селі Купче за проектом Світового банку – зробимо реконструкцію амбулаторії -  каже Петро Харковець. - У тому ж селі збудують спортивний майданчик для міні-футболу, вже є проведена експертиза, і документи невдовзі передадуть підряднику. Цей проект реалізують на умовах співфінансування  50/50, тобто половину вартості, а  це 750 тис. грн. – фінансує громада.
                фото ілюстративне
У планах – капітальний ремонт покрівлі клубу у с. Нобель. Розробка генерального плану забудови у селі Кутин ( 150 тис. грн. – з місцевого бюджету). Заміна котла для приміщення початкової школи, амбулаторії, та сільської ради у с.Локниця.  Запланували також виготовити проектно-кошторисну документацію на заміну вікон і дверей у будинку культури села Локниця.

Голова громади запевняє – враховані інтереси усіх жителів громади, зміни відбуваються поступово, та головне щоб люди і самі цінували те що оновлюється та з’являється.

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації