пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

У Рівному провели навчання з написання розвиткових проектів громад


В рамках проведення Обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад-2019  розпочалися  навчальні семінари для представників громад, районів, сіл, селищ та міст Рівненщини. Консультант з економічного розвитку Асоціації міст України  РРВ АМУ Руслана Стасюк розповіла присутнім про вимоги до цьогорічного обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, про особливості вибору успішної концепції проекту, а також як відбувається оцінювання проектів.
Громади можуть розраховувати на співфінансування проектів від 100 до 200 тис. грн., загальний фонд  2 млн. грн. В залежності від напрямку проекту є різне співфінансування, але чим більше громада може сама фінансувати, тим більше шансів є отримати грантову підтримку. Руслана Стасюк навела успішні кейси з попередніх років, також зорієнтувала на пріоритетах конкурсу, надала роз’яснення, як правильно підготувати проект, та як заповнити аплікаційну форму. 
Водночас попередила – виконання усіх проектів перевіряється з виїздом на місце - де проект реалізовують. Водночас проекти мають відповідати соціально-економічному плану розвитку громади, мати сталість та позитивний вплив.  
Консультант з бюджетних питань Проекту ПУЛЬС Рівненського регіонального відділення АМУ Людмила Кушнер надала роз’яснення щодо співфінансування, як потрібно це описати у проектній заявці, та закласти кошти у бюджет громади. Кошти краще закладати під час внесення змін до бюджету поки є залишки з попереднього року. Пояснила як використовувати кошти проекту, та з яких рахунків місцевих рад можна здійснювати співфінансування.  Надала пояснення щодо спільних проектів між двома громадами. Це потрібно робити через розподіл тренсферту, за наявної угоди про співпрацю між двома ОМС. Усі кошти потрібно використати у даному звітному періоді. При плануванні проекту, та його підготовці потрібно враховувати та описувати гендерний аспект, та інклюзивність. 
 Ірина Гусарова начальник відділу іноваційно – інвестиційної політики департаменту економіки та торгівлі РОДА наголосила що проекти потрібно подати вчасно, до 29 березня, аби фахівці могли їх опрацювати. Наступний семінар-навчання відбудеться у м.Сарни.


Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації