вівторок, 16 квітня 2019 р.

Острог має шанси стати другим містом на Рівненщині у статусі ОТГ


Аби набути статусу ОТГ - місто Острог має приєднати до себе навколишні села. Довгий час представники міста вели перемовини, обговорення, зустрічі з консультантами та експертами з питань децентралізації.  І нарешті таки вдалося переконати Розвазьку сільську раду – приєднатися до міста.

Кілька тижнів тому Розваж провів офіційні громадські слухання щодо приєднання до міста Острог. На слуханнях було 114 людей, понад 90 чоловік проголосували за приєднання до міста.
Тож днями Розвазькі депутати прийняли рішення "за" приєднання до Острога.  Таке рішення прийняли одноголосно під час сесії  сільської ради, яка відбувалася під головуванням сільського голови Юрія Ягодки.

На сесії також були присутні міський голова Острога Олександр Шикер та депутати Острозької міської і районної рад.
Це перше рішення сільської ради, яким надано згоду на добровільне приєднання села до міста. Наступний крок за Острозькою міською радою, яка теж має прийняти відповідне рішення на своїй сесії, яка відбудеться 26 квітня 2019 року.
Тепер Острожани в очікуванні, що депутати міської ради підтримають дану ініціативу і утворять обєднану територіальну громаду.   

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації