понеділок, 1 квітня 2019 р.

Ігровий розвитково-корекційний простір для особливих дітей запрацював у Млинівській ОТГ


Відтепер діти Млинівської об’єднаної громади та інших сільських рад району матимуть рівні можливості доступу до освіти відповідно до здібностей, нахилів та індивідуального розвитку.
Днями відбулося офіційне відкриття комунальної установи «Млинівський інклюзивно-ресурсний центр» Млинівської селищної ради для дітей з особливими освітніми потребами. Засновником закладу є Млинівська селищна рада у договірному співробітництві по спільному фінансуванню із Бокіймівською , Острожецькою, Підлозцівською, Ярославицькою сільськими та Млинівською районною радою.

«Це вже 18 інклюзивно-ресурсний центр в області із 31 запланованого. Основним лобістом інклюзивної реформи є голова Благодійного Фонду Порошенка, дружина Президента України Марини Порошенко. Саме завдяки її зусиллям на Рівненщині так активно створюються центри. Таким чином ми складаємо іспит на людяність і доводимо, що ми живемо в європейській країні», - зазначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.
Керівник центру Лілія Лук’янчук розповіла - у центрі психолого-педагогічну підтримку отримуватимуть майже 8 тисяч дітей. З вихованцями Центру працюватимуть 4 педагоги. Вони надаватимуть консультації батькам, проводитимуть психодіагностичну та корекційну роботу. В центрі обладнано кабінети, які для зручності поділено на зони: первинного прийому батьків або законних представників дитини; практичного психолога; вчителя-логопеда та вчителя-дефектолога.  


Кабінети обладнані меблями, комп’ютерною технікою, мультимедійним обладнанням, багатофункціональними пристроями, дитячими меблями, ігровим розвиваючим обладнанням, комплектами дидактичних матеріалів, розвиваючими та корекційними дидактичними матеріалами, наочними матеріалами для розвитку мовлення та пізнавальних процесів, дерев'яними пісочницями для сухого та кінетичного піску з підсвіткою, сухим басейном з кульками, тактильною доріжкою тощо. Батьки можуть спостерігати за роботою фахівців, щоб продовжувати відповідні заняття з дітьми вдома. В ІРЦ надаватимуть послуги дітям з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років.
За матеріалами Рівненської ОДА та Млинівської ОТГ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації