четвер, 18 квітня 2019 р.

Поблизу Рівного може з’явитися нова об’єднана територіальна громада - Великоомелянська

Робоча група з питань формування територіальних громад Рівненської області сьогодні погодила деякі зміни до перспективного плану. Зокрема вивчали звернення Великоомелянської та Грушвицької сільських рад Рівненського району. 
Представники цих рад звернулися до Рівненської ОДА  - внести зміни до перспективного плану. Згідно нього ці дві сільські ради входять до Дядьковицької ОТГ, яка утворилася минулоріч у зменшеному форматі, тобто без них. Тепер, після численних обговорень, вивчення думок, люди просять утворити одну громаду у форматі двох сільських рад.
Сільські голови Грушвицької та Великоомелянської сільських рад повідомили, що вже провели громадські слухання у селах, консультації та опитування людей. Пропонували різні варіанти об’єднань -  до міста Рівного, до Дядьковицької ОТГ або ж самостійно. Переважна більшість висловилася утворити свою власну Великоомелянську громаду.
Після  довготривалих обговорень члени робочої групи підтримали таке звернення, і надалі рекомендуватимуть обласній раді підтримати таку ініціативу.  Подальше рішення за обласними депутатами та Кабінетом міністрів, які мають погодити такі зміни.

Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС  Рівненського РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації