вівторок, 23 квітня 2019 р.

Керівник проекту USAID Віктор Рачкевич відвідав Рівне з робочим візитом


Які настрої у галузі децентралізації  та чи має вона перспективи розвитку обговорили у Рівному консультанти Офісу реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ спільно з керівником проекту USAID в Україні Віктором Рачкевичем. 
Керівник проекту нині відвідує усі регіони України і вивчає особливості кожного з них. Тож консультанти спільно зясували, що сприяє розвитку децентралізації, а що навпаки – гальмує. Які нині є перспективи по утворенню нових громад,  і чому люди й досі вагаються з обєднанням.  На Рівненщині переважна більшість громад утворилася на півдні області, натомість на полісся ближче до Білоруського кордону – громад менше, але за своєю площею там громади більші.  Фахівці пояснюють це пов’язано з особливістю віддалених районів, там люди більше уваги приділяють сім’ї, адже там найбільша кількість багатодітних родин. Тому часу на розвиток громадської активності значно менше.
Натомість невеличкі громади Дубенського, Млинівського, Радивилівського та Демидівського району активно розвиваються у всіх сферах діяльності одночасно.
Нині на Рівненщині лишається три райони, які і досі не мають жодної ОТГ – Корецький, Здолбунівський та Острозький – розповів консультант з правових питань Василь Курилас.
Виконавчий директор Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук зауважила – в Острозькому районі невдовзі таки буде ОТГ навколо міста обласного значення Острог, там уже є реальні зрушення. Відтак тоді на Рівненщині буде дві ОТГ навколо міст обласного значення – Вараш та Острог. Нажаль у Дубно вже приєднувати до міста немає кого, громади утворилися за принципом добровільності.  Щодо Рівного – то перспективи ще є, однак невеличкі.  

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації