середу, 24 квітня 2019 р.

У Рівному відбувся інформаційний день проекту «Малі міста – великі враження»


Проект «Малі міста – великі враження» - конкурс культурно-мистецьких проектів громад з населенням до 50 тисяч людей. На Рівненщині зацікавленість до конкурсу виявили міста, селища, об’єднані громади і громадські активісти.  

Нагадаємо, минулого року пілот конкурсу «Малі міста – великі враження» було реалізовано Асоціацією міст України та Українським центром культурних досліджень за фінансової підтримки Міністерства культури України. Ідея проекту належить ГО «Інститут культурної політики». Серед восьми проектів-переможців була ініціатива з Рівненщини – «Культурний барбакан» м. Острог. Цьогорічній конкурс пройде під гаслом «Дивись, Україно!»
Інформаційні дні проекту стартували цього тижня у кожній області. Представниця Вінницької філії «Українського центру культурних досліджень» Наталія Морозова у Рівному також провела навчання для  зацікавлених представників громад.  Вона детально презентувала умови проведення конкурсу,  хто може подати заявку, як оформити партнерство, а також як відбуватиметься фінансування. 
Строк реалізації проекту – початок не раніше 15 липня та завершення не пізніше 20 листопада 2019 року. Реалізація проекту на засадах співфінансування з державного бюджету на рівні не більше ніж 70 відсотків загальної кошторисної вартості проекту, з місцевих бюджетів та/або з інших джерел, не заборонених законодавством, – на рівні не менше ніж 30 відсотків. Нагадала представниця і про  очікувану суму коштів з державного бюджету:
  • для «малих» проектів – від 100 000 до 250 000 гривень;
  • для «середніх» проектів – від 250 001 до 1 000  000 гривень;
  • для «великих» проектів – від 1 000 001 до 5 000 000 гривень.
Наталія Морозова також презентувала проекти, які були реалізовані минулого року. Детально розповіла чим саме вони зацікавили членів журі та експертної ради. Нагадала про цікаві лайфхаки та про недоліки, які виявили вже згодом.
Своїм досвідом в реалізації даного проекту поділилася і Анастасія Драчук, яка відповідала за проект «Культурний барбакан» у м. Острог. Вона дала своїх кілька порад майбутнім конкурсантам.   
Заявки на конкурс приймають до 15 травня 2019 року.
Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації