середу, 3 квітня 2019 р.

Городище і досі вагається з ким об’єднатися


Активісти села Городище  вирішили нарешті пришвидшити процес утворення ОТГ. Однак там і домі не можуть визначитися з ким об’єднуватися.  Нині люди мають кілька варіантів думок – об’єднатися з Білокриницькою сільською радою, приєднатися до міста Рівне, або ж   приєднатися до Шпанівської ОТГ.

Нагадаємо -  на зустріч з громадою села вже приїзджали представники від міста Рівне та від Білокриницької сільської ради. Однак активісти з вибором депутатів – не згідні, мовляв, союз з Білою Криницею – не найкращий варіант за фінансовими показниками. Тому планують переглянути таке рішення.   Відтак щоб уникнути маніпулювання думками людей – вирішили детально вивчити усі три варіанти утворення ОТГ а також розповісти доступно про це усім мешканцям Городища.
Консультанти Проекту ПУЛЬС Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України -  надали представникам громади вичерпні консультації на усі проблемні та спірні питання.   Консультант з правових питань Василь Курилас – розяснив алгоритм щодо утворення ОТГ, усі поступові кроки. Як ініціювати схід села, та про що потрібно людям розповідати. Потрібно детально пояснити що таке громада, процес децентралізації, та які є варіанти.  Потім можна зробити дворовий обхід та вивчити думки людей щодо формату обєднання.  І лише після цих обговорень визначатися з форматом ОТГ.
Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації