вівторок, 9 квітня 2019 р.

Як будувати інклюзивну громаду – історія успіху Смизької ОТГ


7 квітня у Смизі відбулася унікальна подія, до якої наполегливо готувалися упродовж 6 тижнів. Благодійний забіг " Почуємо разом" зібрав в одному місці найактивніших, найкращих та найдобріших людей, які мали бажання допомогти Анастасії Кононюк, чемпіонці України з лижних перегонів серед дітей з вадами слуху, зібрати кошти на придбання двох слухових апаратів, кожен з яких коштує понад 1100 євро. Була чітка мета - допомога спільними зусиллями.

Заступниця селищного голови Вікторія Костюк розповіла –«На наш заклик відгукнулися небайдужі люди з великими серцями. Загалом 165 дітей віком від 3 до 14 років, 40 дорослих, які бігли індивідуальний забіг, 13 команд по 5 учасників - всього 270 бігунів. Разом з нами  були дружні вболівальники, за попередніми підрахунками близько п"яти сотень людей прийшли до нас на подію. Під час реєстрації вдалося зібрати 21 000 грн. Але це ще не все.»
Діти і дорослі отримували позитив, драйв та неймовірне задоволення від заходу, адже малеча отримувала нагороди - унікальні медалі учасників та солодкі подарунки від спонсорів.  
Між дорослими точилася запекла боротьба, всім було цікаво - хто ж перший дістанеться фінішу? Ми визначали переможців серед жінок та чоловіків. Отож, І місця - Володимир Доля (до речі, розробник логотипу забігу) та Пилипчук Іванна, ІІ місця - Кононюк Василь та Кулібаба Тетяна, ІІІ місця - Додь Василь та Пащук Мар"яна. Море емоцій та круті відчуття – каже Вікторія Костюк.
Але найцікавіше було спостерігати за командами, які боролися за перемогу (Березький ДНЗ, Студянський ДНЗ, Шепетинська гімназія, Березька гімназія, Смизька школа, Студянський ліцей, Молодіжна рада, ФК "Єврошпон-Смига", Смизька бібліотека, Тур"янська гімназія, ДП "Рівнеторф", ТМ КОМО, ПП Василюк Василь). Були й такі організації, які допомогли фінансово, але не зібрали команду з п"яти людей (Смизька пожежна команда, Смизький ДНЗ, Смизька амбулаторія). Важливо відмітити батьків ФК "ДИНАМІК" з м. Київ, які, почувши про нашу акцію, зібрали 1900 грн, щоб теж допомогти Анастасії.
Всі з нетерпінням спостерігали за командами, а до фінішу першими дійшли ФК "Єврошпон-Смига", ТМ КОМО, ДП "Рівнеторф". Усі учасники отримали подарунки від наших спонсорів.
Протягом забігу друзі та родичі сім"ї Кононюків організували благодійну ярмарку, де зібрали 4100 грн. Також перед початком забігу батьки відкрили окремий картковий рахунок, куди благодійними і меценати перераховували кошти, або особисто передавали гроші організаторам.

Таким чином нам вдалося зібрати 44 683 грн - цієї суми вистачить, щоб придбати один слуховий апарат, решту зобов"язалася виділити місцева влада – повідомила Вікторія Костюк.
Громада вдячна спонсорам та майстрам, кожен з них забезпечив організацію заходу фінансовою та матеріальною підтримкою. Кошти на реалізацію проекту були залучені від ТМ КОМО, ДП Рівнеторф, Cafepizza, депутатів селищної ради Бондарчука Віталія та Ілліча Олега, а також немісцевого мецената, який побажав залишитися невідомим.
За матеріалами Смизької ОТГ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації