вівторок, 14 травня 2019 р.

Біла Криниця рішуче налаштована створити громаду


Білокриницька  сільська рада продовжує процес створення ОТГ. Нині представники Білокриницької, Шубківської та Городищенської сільських рад  підготували допрацьовані документи щодо об’єднання в одну громаду, їх подають до Рівненської ОДА на отримання остаточних висновків. Відтак консультанти Офісу реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України надали роз’яснювальні консультації.
Консультант з правових питань Василь Курилас детально пояснив про перспективи їх справи. Адже нагадаємо, ініціативна група з Городища подала до суду – оскарження процедури щодо вивчення громадської думки та громадського  обговорення пропозиції Білокриницької сільської ради об’єднання у територіальну громаду у складі трьох рад – Білокриницької,  Городищенської та Шубківської сільських рад.   Якщо висновок буде негативний, тоді громада розпочне процес обєднання у складі двох рад, тобто без Городища.
Консультанти пояснили представникам сіл правову основу процесу обговорення, створення ініціативної групи та  прийняття рішень. Якщо з Городищенською сільською радою і надалі будуть проблеми, тоді увесь процес доведеться повторити з початку.
Голова Білокриницької сільської ради Тетяна Гончарук переконана -  далі відкладати утворення громади не варто, тому якщо Городише проти такого обєднання, ми будемо створювати меншу громаду без них, але обовязково вже цього року. Якщо Городищенці захочуть колись приєднатися до нас – то ми будемо раді.
Який висновок нададуть у Рівненській ОДА - стане відомо вже наприкінці травня.  
   Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ
  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації