пʼятницю, 17 травня 2019 р.

Участь громадськості у прийнятті фінансових рішень - обговорили під час практикуму у Рівненському РВ АМУ


В рамках реалізації проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID відбувся практикум «Організаційно – правові засади взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю. Участь громадськості в прийнятті фінансових рішень. Громадський бюджет.»

Учасників практикуму, а це міські та селищні голови, представники ОМС, привітала виконавчий директор регіонального відділення Тетяна Грещук. Вона наголосила – "Починаючи з 2019 року за рахунок коштів ДФРР будуть фінансуватися проекти - переможці конкурсу «Всекраїнський громадський бюджет». Рівненщина отримає 17 млн грн. Тому органи місцевого самоврядування повинні бути готові до участі в конкурсі і знати усі нюанси підготовки та реалізації таких проектів".
Представник Департаменту фінансів Рівненської ОДА Віктор Яремчук – інформував про порядок використання коштів на  громадські  бюджети. 
Обговорили організаційно – правові засади взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю, а також участь  громадськості в прийнятті фінансових рішень.  Експерти проаналізували реалізацію проектів у рамках Громадських бюджетів за кошти органів місцевого самоврядування.
Особливу увагу під час практикуму  приділили інтерактивним формам бюджетування.  Координатор коаліції «Прозорі ради» в Рівненській області Володимир Зиль презентував комплексну  методологію моніторингу та оцінки прозорості, відкритості ОМС. Зокрема нещодавно в рамках проекту проаналізували роботу чотирьох рад Рівненщини.  
Як продавати та здавати комунальне майно в оренду через систему «Прозорро. Продажі»  та інші переваги роботи з  системою Прозорро розповіли представники ДП «Прозорро. Продажі».  Проектний менеджер Олексій Мовчан наголосив – «Нині громади можуть суттєво наповнювати свої бюджети завдяки здачі в оренду комунального майна, чи продаж через систему Прозорро. Продажі, і значно більше отримати коштів на аукціоні. 



Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації