пʼятницю, 31 травня 2019 р.

Формат потенційних громад на Рівненщині змінюється


Регіональна робоча група з підготовки перспективного плану формування територій громад Рівненської області затвердила деякі зміни.  До складу робочої групи входять також виконавчий директор та регіональні консультанти Рівненського РВ АМУ. 
Зокрема, під час зустрічі, виокремили громади, які вже самостійно розвиваються – Корнинську Рівненського району та Старосільську Рокитнівського району. Обидві громади за перспективним планом мали бути у складі інших ОТГ, однак нині вже самостійні. Тепер вони також будуть у перспективному плані. Підтримали  також Малинську громаду Березнівського району, там перші вибори відбудуться 30 червня. 
Розглянула робоча група і звернення від Дубровицької та Зарічненської районних адміністрацій. Вони запропонували  укрупнити громади навколо районних центрів. Відтак Колківську у Дубровицькому районі та Морочненську Зарічненського району приєднують до селищ.
Найбільше обговорень та дискусій виникло навколо  пропозиції утворити міську агломерацію Рівне. Секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук – виклав бачення міста Рівного, які села варто приєднати до міста. Це перш за все ті – які фактично є містом, і де проживають майже усі рівняни. Водночас навів аргументи, які нададуть конкурентні переваги економічному розвитку міста.  Підтримав це бачення і депутат обласної ради Валентин Крока.  Мовляв – потрібно діяти в інтересах громади, а не лише сільських голів та депутатів. Потрібно  говорити з жителями сіл, запитати в них, який формат їм більше до душі. 

Потому виступили голови Квасилова,  та Городища. За їх інформацією більшість депутатів не бажають обєднання з містом. Натомість представник активу села Городище Роман Черняк повідомив – результати по дворового обходу опитування, вони свідчать що більшість - хочуть приєднатися до міста, хоча сільський голова наводить зовсім інші результати опитування. 
Відтак робоча група вирішила – активізувати роботу з вивчення думок жителів  у прилеглих селах, та організувати інформаційні зустрічі не лише з депутатами, а й з громадами сіл.
    Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації