середу, 15 травня 2019 р.

Соціально-культурний розвиток громади – один з пріоритетів Підлозцівської ОТГ


Підлозцівська громада одна з перших, яка утворилася на Рівненщині ще у 2015 році, водночас є однією з найменших. За цей час громада вже багато встигли зробити, відтак власним досвідом діляться з іншими. 
В рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» ПУЛЬС Рівненське РВ АМУ організувало «Маршрут успіху» до Підлозцівської ОТГ для представників органів місцевого самоврядування серед яких є і  не об’єднані громади.
Голова Підлозцівської  громади Микола Костюкевич детально розповів про розвиток та успіхи громади за останні 4 роки. Громада розвивається. Нещодавно виділили 21 гектар під індивідуальну забудову. На території громади працюють 3 потужних агроформування та 5 малих. Працюють люди у видобувній компанії «Акварель». Багато людей їздять на роботу до сусідньої Боратинської громади Волинської області, до Луцька або ж і на заробітки.
Є чимало багатодітних родин і вже 80 матерів-героїнь.  Нині мають біля 200 дошкільнят, тому відкрити повноцінний садочок – було пріоритетне завдання. Відтак у Підлозцях з 2016 року дітлахи відвідують дитсадок «Сонечко».  

Влітку при школі організовують Християнський табір для школярів. Школу також причепурили, придбали нове обладнання, замінили вікна. У планах – замінити дах, та утеплити фасад. Нині впроваджують нову українську школу, нову методику опановують усі вчителі.


З девяти населених пунктів громади вісім вже мають вуличне освітлення, у планах – встановити відеокамери.  Привчають громаду й до сортування сміття, вже встановили контейнери для роздільного збору. Проводять спеціальні навчання та акції для школярів – щоб вони змалку вчилися основам екології.  

Поступово у громаді ремонтують місцеві дороги, налагоджують активну співпрацю з підприємцями та інвесторами.  І хоча субвенція розвитку щороку зменшується -  Підлозцівська громада прагне розвиватися самостійно, тому створюють комфортні умови проживання для усіх жителів громади.
    Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації