пʼятницю, 21 червня 2019 р.

Жінки Гощі і Смиги розвиватимуть партнерство обох громад за грантові кошти


Під час проведення XV Українського муніципального форуму на робочій нараді секції АМУ з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків було оголошено результати конкурсу заявок на фінансування короткострокових ініціатив зі сприяння участі жінок у місцевому економічному розвитку. 

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та головний експерт з міжвідомчої співпраці та економічного розвитку Проекту ПРОМІС Олександр Ігнатенко урочисто оголосили проекти-переможці конкурсу короткострокових ініціатив, що сприятимуть участі жінок у місцевому економічному розвитку. 

Однією з переможниць є ГО «Центр суспільних дій Civitas», яка в партнерстві з Гощанською і Смизькою селищними радами проведе ряд воркшопів для активізації місцевих жінок, створення двох жіночих організацій та розробки стратегії їх розвитку. Також проект підтримало Рівненське регіональне відділення АМУ, яке допомагатиме з проведенням конференцій та поширенням інформації про проект.


Під час форуму в Одесі громади  презентували проект «Посилення впливу жінок Гощанського району та Смизької ОТГ на  ухвалення рішень на місцевому рівні шляхом створення громадських організацій», який Гощанська селищна рада та Смизька ОТГ виграли у співпраці із Центром громадських взаємодій «СІВІТАС» на конкурсі гендерних ініціатив Асоціації Міст України. Проект в Одесі презентувала голова Молодіжної ради Смизької ОТГ Вікторія Костюк.  Голова Гощанської селищної ради Микола Панчук під час представлення проекту розповів чому в Гощі важливо писати та реалізовувати проекти на таку тематику.
                                                     Вікторія Костюк та Микола Панчук
Ми зацікавлені в розвитку інституцій громадянського суспільства в Гощі та Гощанському районі, – наголосив Микола Панчук. – Важливою складовою в цьому процесі є інтеграція жінок в суспільне життя регіону. Найпростіше це зробити шляхом створення громадської організації, яка б акумулювала інтелектуальні, творчі ресурси місцевих лідерок й впливала на формування пріоритетних напрямків життєдіяльності селища. Потрібно реалізовувати проекти із урахуванням інтересів усіх членів громади й формувати сталу платформу для розвитку громадянського суспільства, популяризувати Гощу, як селище, яке підтримує інноваційні ідеї, сприяє їхньому втіленню й дає рівні можливості для жінок та чоловіків.

Вікторія Костюк переконана -  проект буде корисним всім учасницям, тому запрошуємо долучатися до нас усіх зацікавлених жительок Рівненщини!

На конкурс гендерних ініціатив Асоціації Міст України подали 40 конкурсних пропозицій. 9 з них, поміж ними й проект, написаний у партнерстві Рівненських громад, підтримали. 

Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації