пʼятницю, 7 червня 2019 р.

Молодь та діти у пріоритеті розвитку Привільненської громади


На ремонт закладів освіти Привільненської ОТГ цьогоріч буде скеровано понад 1,5 мільйони гривень із місцевого бюджету – про це голова громади Юрій Момотюк розповів під час прес-туру для журналістів, який організували в рамках реалізації Проекту ПУЛЬС Рівненським РВ Асоціації міст України. 
В Привільненській громаді  вже спланували проведення ремонтних робіт в закладах освіти - косметичні ремонти класів, капітальні ремонти та оснащення 1-х класів, ремонт їдалень, коридорів, заміна дверей та утеплення фасаду. Нині активно ремонтують школу у Привільному, тож на перше вересня школярів зустрічатиме школа з оновленим фасадом. 
Вже придбали нові меблі для першачків. В умовах НУШ, розповіла вчителька першого  класу Надія Кот -  вчитися і працювати усім цікаво, та головне що впорались з основними завданнями першого класу.  Дітки навчилися читати і писати, вони більш розкуті та вільні.
На подвірї школи встановили вуличні тренажери. Адже здоровий та активний спосіб життя потрібно прививати змалечку – переконаний учитель фізичного виховання Вадим Здолбіцький.

Такі ж зміни невдовзі відбудуться на подвір’ях шкіл у селах   Панталія, Молодаво Друге та Молодаво Третє. Там встановлять  дитячі майданчики, для цього депутатський корпус вже виділив понад півмільйона гривень.

Оновлюють класи,  шкільні меблі та приладдя у інших школах громади. На перші класи також вже придбали нові меблі. НУШ однаково виглядає і в с. Панталія.
Щороку громада відкриває нові групи у дитячих садочках, аби місця усім діткам вистачало, щоб батьки водили малюків у своєму рідному селі. У с. Молодаво тепер працює дві групи, які розраховані на 50 малюків. На ремонтні роботи та їх облаштування громада залучила кошти з різних джерел, серед них і кошти громади.

У планах громади цьогоріч придбати новий шкільний автобус, на співфінансування депутатський корпус вже передбачив 200 тис. грн.
Активно громада вдосконалює і позашкільний сегмент розвитку дітей та молоді. Зокрема, на території школи облаштували  креативний простір для молоді та дітей. У будинку культури створили молодіжний центр, його розвивати допомагав волонтер Корпусу миру. Нині  Привільненська школа є учасником програми «Демократична школа».

Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації