пʼятницю, 21 червня 2019 р.

Фахівці проаналізували ефективність конкурсу проектів розвитку територіальних громад Рівненської області


Члени конкурсної ради Рівненського обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад,  представники громадських організацій та ЗМІ, представники органів місцевого самоврядування  та  учасники конкурсу проектів  спільно визначали  наскільки ефективний Рівненський обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад – за методиками ЄС під час  семінару в рамках проекту «Розвиток культури оцінки ефективності регіональних бюджетних програм», який впроваджується ЗРНГО «Волинський ресурсний центр» та Фундацією Ідея Розвитку (Польща) і співфінасується Польсько-Американським фондом Свободи в рамках програми RITA – «Зміни в регіоні».

Рівненський обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад існує вже  майже 10 років. Його поява була не випадковою – пояснює Василь Кашевський керівник ГО «Волинський ресурсний центр» .  Адже ми спострерігали, що обсяг бюджетних коштів на розвиток громад щороку зменшувався. Тому потрібно було створити конкурс, де фінансування отримували б найкращі ідеї. 

Перший заступник  голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк зауважив, що в Рівненській області починаючи з 2010 року діє щорічний обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад.  «За 8 років нам вдалося реалізувати 114 проектів, на загальну суму понад 16 млн. грн., з яких співфінансування з обласного бюджету становить майже 50% - понад 6 млн. грн.. Зокрема, кожен переможець конкурсу отримує до 200 тис. грн.», - сказав він. Крім того, він зауважив, що проекти є досить високого рівня. «Члени конкурсної комісії по закінченню реалізації проектів виїжджають на місце та ознайомлюються наскільки якісно вони зроблені», - наголосив Сергій Свисталюк.
 Під час зустрічі  учасники панельної дискусії обговорили спільно з польськими експертами -  як впровадити в Україні європейські методики та інструменти оцінки ефективності бюджетних програм та політик, а також методологію та формування відповідних навичок у проектних менеджерів.
Учасники семінару, серед яких і консультанти Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ, обговорили пропозиції, щодо удосконалення процедур Рівненського обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад.  Зокрема рекомендували - оголошувати конкурс на початку року, проводити виїздні засідання, та генерувати інноваційні ідеї, які б одночасно вирішували проблеми регіону  і давали економічний розвиток - наголосив координатор проекту  Ігор Воляник.  
 

Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації