четвер, 13 червня 2019 р.

В Острозі почали роботу над створенням віртуального музею спадщини князів Острозьких

Проект «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких» отримав підтримку у конкурсі «Створюємо інноваційний культурний продукт» від Українського культурного фонду. Ініціатори проекту розповіли що планують зробити за грант у розмірі 415 тисяч гривень.


«Віртуальний проект ми плануємо реалізувати упродовж 5 місяців. Він має на меті створити унікальний продукт, який буде презентувати онлайн експонати з музею Князів Острозьких. Усього 20 експонатів. Опис до усіх об’єктів на нашому сайті буде перекладено на 4 мови: англійську, польську, білоруську і литовську. Спадщина князів Острозьких є не лише в Україні. Вона знана в Польщі, Білорусі та особливо в Литві», - зазначає Анастасія Драчук керівниця Туристично-інформаційного центру Острога.

Окрім оцифрування 20-ти автентичних експонатів, автори проекту планують зняти 5 відео з використанням технології віртуальної реальності, а також розробку 3D туру музеєм.

Також для презентації результатів проекту та популяризації надбань доби князів Острозьких буде організовано міжнародний форум «Культурна спадщина князів Острозьких та її місце в XXI столітті».


Партнерами проекту виступили: Державний історико-культурний заповідник м. Острога, Національний університет "Острозька академія", Студія розвитку туристичного іміджу малих міст New Cave Media.

Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації