четвер, 20 червня 2019 р.

У Квасилові презентували гарантії Рівненської міської ради при приєднанні до міста Рівне


Рівне у пошуках однодумців для створення ОТГ.
У Квасилові відбулася робоча зустріч з депутатами селищної ради, головою та активом Квасилова. На зустріч приїхала делегація з міста Рівне, яка шукає порозуміння з сусідами, аби створити об’єднану територіальну громаду.  Оскільки Квасилів межує з Рівним, а також його мешканці переважно працюють в обласному центрі – тому варіант приєднання до міста є логічним.
Секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук, який очолює робочу групу по створенню ОТГ м. Рівне, розповів присутнім для чого необхідно обєднуватися, та створювати агломерацію. «Потрібно дивитися в майбутнє на 10 років. Ми маємо переважити Луцьк та Житомир, інакше при плануванні нового адміністративно-територіального поділу, ми не матимемо шансів стати головним містом. Для цього нам потрібно створити потужну міську громаду. Робоча група бачить у її складі і Квасилів і прилеглі сільські ради Рівненського району.  Мешканці Бармаків, Вересневого, Городища та Городка  - вже давно відчувають себе рівнянами. Але сільські голови – на контакт не йдуть та уникають робочих зустрічей. Тому Рівненська міська рада підготувала власні пропозиції гарантії для Квасилівчан» -  зауважив Сергій Паладійчук.
Консультант з правових питань Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України Василь Курилас наголосив на нормативно-правовій базі, щодо приєднання до міста обласного значення.
 «Сьогодні ми маємо Перспективний план територій громад Рівненської області який дещо суперечить постанові Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 р. № 214 «Про затвердження Методики формування спроможних територіальних громад» та відповідно не враховує інтереси громади міста Рівне. Маленькі ОТГ з 2-3 сільських рад поступово оточують Рівне. У тому ж Перспективному плані є формат Квасилівської селищної об’єднаної громади, але всі села з зазначеного формату стали на шлях об’єднання без Квасилова та утворили Корнинську ОТГ, інші в процесі утворення Білокриницької ОТГ. Тому ви, як потужніший центр можете показати власний приклад, і стати частинкою потужної агломерації, при цьому матимете власні повноваження, як орган самоорганізації населення (ОСН) – подібного селищному комітету та станете на шлях розвитку та якісних змін в громаді.»



Присутні вислухали усі пропозиції міста Рівне, та почали висловлювати власні побоювання. Найбільше турбуються про свої робочі місця. Зокрема про роботу школи, бібліотек та селищної ради. Про те що змінювати селище і включатися в процес реформ потрібно, частина присутніх зрозуміла. Надалі рішення за Квасилівчанами, для цього варто організувати громадські слухання, щоб пояснити людям переваги  реформи децентралізації.  Тож роботи – у цьому питанні ще багато.



Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації