пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

Секретарі місцевих рад Рівненщини вивчали досвід роботи Березнівської міської громади


Відбулося виїзне засідання для секретарів рад в Березнівську міську громаду, яке організувало  Рівненське регіональне відділення Асоціації міст України. Учасників заходу привітали голова громади Руслан Пилипчук та виконавча директорка Рівненського РВ Асоціації міст України Тетяна Грещук. 

Тетяна Грещук розповіла – «Кожна громада на Рівненщині унікальна, у кожного з вас свій власний досвід, його потрібно популяризувати та переймати. Тому, окрім розгляду законодавства та теоретичної частини ми будемо обмінюватися практичним досвідом, дізнаємося як громада долає виклики сьогодення.»  Водночас нагадала про діяльність Асоціації міст України на центральному рівні, головні здобутки та досягнення для громад. 

Руслан Пилипчук презентував напрацювання та можливості громади.  Зосередив увагу на особливостях та можливостях. Водночас наголосив -  усі поставленні завдання вдається виконувати завдяки злагодженій роботі усієї команди міської ради. Громада одна з найбільших у Рівненській області, в період об’єднання до міста Березне приєдналося 16 сільських рад. Нещодавно у громаді створено Раду ВПО, Молодіжну раду. Налагоджена спільна робота з громадським сектором та Благодійними фондами. 

Завідувачка сектору проєктної та інвестиційної діяльності Олеся Бабушкіна презентувала роботу нещодавно створеного відділу. За останні кілька років у співпраці з громадським сектором громади реалізовано 18 проєктів за підтримки різних донорів. Це культурні, соціальні тематики, для жінок та дітей, для ВПО, інституційні. 

Анастасія Власюк, секретар Березнівської міської ради – детально презентувала проєкти, які вдалося реалізувати на початку повномасштабного вторгнення, які були спрямовані на гуманітарну підтримку ВПО, які доречі як приїхали у громаду, так тут і залишилися. Це також були проєкти для дітей -  табори, кінопокази під відкритим небом, фестивалі.

На засіданні розглянули ряд актуальних питань для громад.  

Зі змінами у законодавстві щодо діяльності органів місцевого самоврядування – присутніх ознайомив Володимир Мягкоход - директор Центрального офісу впровадження децентралізаційної реформи, Асоціація міст України (м.Київ).

Під час роботи психологиня благодійної організації «Благодійний фонд «Рокада» Ганна Кухарук детально нагадала про  особливості першої психологічної допомоги у роботі з вразливими категоріями населення, вимушено переміщеними особами, також нагадала у день ментального здоров’я потрібно кожному українцю потурбуватися і про себе. Водночас презентувала  кишеньковий посібник психологічної допомоги. 

Вкотре обговорили безпеку громад в інтернет просторі. Представниця  відділу кіберполіції у Рівненській області  Оксана Шумакевич нагадала про різноманітні види шахрайства через мережу інтернет, закликала секретарів рад реагувати на превентивну роботу кіберполіції, усіляко інформувати населення про нові види шахрайства, адже від цього страждають не лише люди старшого віку, а й підлітки, презентувала громадам інформаційні матеріали.    



Потому учасники заходу відвідали установи на території громади, які вкотре підверджують різносторонню співпрацю та підтримку.   Серед локацій були наступні:

- Березнівський краєзнавчий музей – де вже реалізували 3 ґрантові проєкти за підтримки Українського культурного фонду. 

- Березнівська дитяча бібліотека – яка стала осередком розвитку громадського сектору та активізації молоді. Тут детальніше ознайомилися з діяльністю громадських та благодійних організацій у Березнівській громаді. Марія Походзіло презентувала напрацювання БО «БФ «Мені не байдуже». Юлія Іванюк презентувала проєкти, які реалізувала громадська організація «Березнівська Брама». 

- КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» де працює басейн, секція шахів та багато інших секцій. Тренування у секціях для дітей безкоштовне. 

Повідомляє Рівненське РВ Асоціації міст України  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

В Острозі з'явиться вільний робочий простір для населення

Острозька громада підписала меморандум про співпрацю з ГО «КримСОС». Також цей меморандум підписали місцеві громадські організації – «Центр ...

Популярні публікації