вівторок, 15 жовтня 2024 р.

Проєкт «КолоАрт» за підтримки Українського жіночого фонду покращує ментальне здоров’я жінок

На Рівненщині вже четвертий місяць ГО «Центр ініціатив ВІАДУК» реалізовують проєкт за підтримки Українського жіночого фонду  «КолоАрт». Його мета -  допомогти соціалізуватися та покращити ментальне здоров’я жінок вразливих категорій, а саме тих, хто постраждав від війни. В рамках проєкту організовують найрізноманітніші арттерапевтичні практики, аби дати можливість жінкам відволіктися від щоденних проблем, нав’язливих думок та поспілкуватися в колі тих, хто знаходиться у такій чи подібній ситуації.

Чоловік рівнянки Маргарити Бігун військовослужбовець ЗСУ. Він захищає державу від початку повномасштабного вторгнення. Чекати чоловіка, розуміючи де він, - каже Маргарита  надзвичайно складно. Зі зрозумілих причин важко впоратися з цим фізично та морально, тому відкрила для себе малювання кілька місяців тому. Я дуже рада, що потрапила на проєкт «КолоАрт», окрім моральної підтримки тут є можливість розкрити себе, віднайти в собі якісь творчі здібності. Рада знайомству з гарними людьми - з пані Наталею, яка викладає акварель. Це дійсно час для себе, для своєрідної релаксації, це можливість відійти від реальності, бо реальність зараз дуже важка.




Марія Жук також з родини військовослужбовця. Жінка розповідає, що бере участь у проєкті з самого його початку. «Я розумію, як важко усім тим, чиї рідні воюють. А тут забуваєш про свій внутрішній стан, адже на заняттях тихо, мирно і спокійно. Жінки, які беруть участь у проєкті, вже стали нашою маленькою сім'єю, і від усіх йде позитивна енергетика. Приємно бути в такому колективі. Важливо, що організаторам вдається відкрити в кожній з нас творчий потенціал. Ми стаємо творчими людьми, навіть не усвідомлюючи, що досягаємо чогось нового у звичайному малюванні.  Я задоволена, що потрапила сюди».


Еліна віддає перевагу з усіх заходів за проєктом урокам акварельного живопису. Їй подобається слоган «Час для себе». «Це дійсно час, який ми виділяємо для себе, ми залишаємо свої буденні справи, сім’ю, дітей і йдемо туди, де можемо перезавантажитись. Діти уже жартують, що мама ходить на гурток малювання. Це дійсно час для себе, коли ти відволікаєшся, поринаєш в живопис. Ми приходимо сюди, щоб передусім отримати задоволення. А під менторством професійної художниці - пані Наталі Серветник  ми ще й отримуємо  професійні навички. Ми навіть не помічаємо цього, але якщо вдома розкласти наші малюнки  - то видно динаміку, що ти дійсно вчишся працювати з аквареллю, що ти дійсно, стаєш кращим і коли в тебе виходить - ти ще більше отримуєш задоволення.  

Проєкт «КолоАрт» триватиме до грудня. Участь у ньому взяло вже понад 200 жінок. Організатори сподіваються, що за час реалізації проєкту допомогти покращити ментальне здоров’я вдасться ще більшій кількості рівнянок та внутрішньо переміщених жінок, які постраждали від наслідків війни.

Ця стаття стала можливою завдяки підтримці Українського Жіночого Фонду. Відповідальність за зміст інформації несе Громадською організацією «Центр ініціатив «Віадук». Інформація, що представлена у виданні, не завжди відображає погляди УЖФ. 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

В Острозі з'явиться вільний робочий простір для населення

Острозька громада підписала меморандум про співпрацю з ГО «КримСОС». Також цей меморандум підписали місцеві громадські організації – «Центр ...

Популярні публікації