неділя, 13 жовтня 2024 р.

У Рівному відбулися тренінги для фахівців, які працюють з молоддю у різних сферах


Завершився цикл тренінгів у Рівному для молодіжних працівників на тему «Використання інтерактивних інструментів для проведення превентивних інформаційних кампаній для молоді». 
Навчання відбулися в рамках проєкту «Ефективне реагування на випадки гендерно зумовленого насильства та СНПК, підсилення системи допомоги постраждалим у Рівненській області», який реалізовує ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка»
Тренерка, експертка з молодіжної роботи Оксана Вільчинська наголошує, що у роботі з молоддю потрібно використовувати різні методи роботи, щоб молодь включалася у розуміння проблеми та виявляла бажання їх вирішувати. 
ВІДЕО
Під час навчання учасники разом з фахівцями дослідили різні види насильства та як протидіяти цьому явищу. Ознайомилися з основними визначенням понять - ГЗН, домашнє насильство, насильство за ознакою статі, види насильства, СНПК. Обговорили засвоєний матеріал у великому колі.
Дізнались про причини, прояви та наслідки насильства. Під час роботи в групах шукали відповіді на запитання - що ми можемо зробити?
Дізнались як нині відбувається торгівля людьми, у чому полягає проблема торгівлі людьми. Статистика. Міфи і факти та  допомога постраждалим.

Під час тренінгу активно протестували різні інтерактивні ігри для різних вікових груп молоді. Особливу увагу приділяють інтерактивним іграм, які можна використовувати у роботі з молоддю. 
«Коло безпеки»
«Рожеві окуляри»
«Ліза та її друзі подорожують світом» 
«Кахут». 


Проєкт «Ефективне реагування на випадки гендерно зумовленого насильства та СНПК, підсилення системи допомоги постраждалим у Рівненській області» реалізує ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» в межах проєкту «Її сила: підтримка жінок України в часи війни та відновлення», який втілює Український Жіночий Фонд у партнерстві з громадською організацією Ла Страда-Україна/La Strada-Ukraine за підтримки Бюро з питань демократії, прав людини та праці (DRL) Державного департаменту США.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

В Острозі з'явиться вільний робочий простір для населення

Острозька громада підписала меморандум про співпрацю з ГО «КримСОС». Також цей меморандум підписали місцеві громадські організації – «Центр ...

Популярні публікації