четвер, 10 жовтня 2024 р.

У Рівному презентували проєкти в рамках програми «Її сила...» які підтримав Український Жіночий Фонд - відео

Відбулося засідання Коаліції «Рівненщина 1325», Робоча група по виконанню Гендерного плану дій Рівненської області, розробленого згідно з аналізом гендерного профілю 2024 року і його рекомендаціями в рамках проєкту «Її сила: підтримка жінок України в часи війни та відновлення». 
ВІДЕО
Участь у зустрічі взяли Олеся Бондар, директорка Українського Жіночого Фонду та Олена Кісельова, координаторка проектів Українського Жіночого Фонду. Олеся Бондар зауважила «Нам важливо підтримувати місцеві організації, які бачать на місцях реальні проблеми і спрямовують свою діяльність на вирішення цих проблем. Ми прислуховуємось до організацій, що вони нам говорять, які є потреби.  В рамках проєкту «Її сила…» організації спочатку аналізували ситуацію в області, розробляли гендерний профіль, які виклики постали перед чоловіками і жінками в результаті повномасштабного вторгнення і потім розробляли гендерний план на основі гендерного профілю. Ми Український жіночий фонд підтримали 3 ініціативи які спрямовані на реалізацію цього гендерного плану.»

Координаторка проєкту «Її сила: підтримка жінок України в часи війни та відновлення» у Рівненській області Тетяна Мельник  розповіла про головні завдання проєкту. Нагадала про впровадження гендерних планів дій задля вирішеня проблем, повя’заних із гендерно зумовленим насильством. 
Організації-грантери проєктів, які підтримав Український жіночий фонд  у межах проекту «Її сила: підтримка жінок України в часи війни та відновлення» представили свої ідеї. 
Керівниця ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько  представила Проєкт «Ефективне реагування на випадки гендерно зумовленого насильства та СНПК, підсилення системи допомоги постраждалим у Рівненській області». Активності проєкту вже розпочалися. Відбувся перший тренінг дня молодіжних працівників, такі ж тренінги відбудуться у всіх районах Рівненщини. 
ГО «ЕТ СЕТЕРА» представила керівниця проєкту Анна Щерба - Проект «Крок до рівності - протидія ГЗН у навчальних закладах Рівненщини». 

Громадська організація «Ветеранський простір Рівненщини» Проект «Протидія залежностям в родинах ветеранів», Ольга Яковлева, керівниця проекту. В рамках проєкту будуть проведені ресурсні зустрічі з  родинами військових, а також проведуть ряд тренінгів. 
Учасниці зустрічі  обговорили інші завдання Гендерного плану дій, як залучати кошти     на їх виконання  та проведення фандрейзингової та адвокаційної діяльності. 
До Коаліції виявили бажання приєднатися  ГО «Єдність. Енергія. Сила», діяльність організації представила заступниця голови організації Людмила Козак. 
Робоча зустріч відбулася у Пресцентрі "Рівне онлайн".


Матеріал підготовлено в межах проєкту «Її сила: підтримка жінок України в часи війни та відновлення», який втілює Український Жіночий Фонд у партнерстві з громадською організацією «Ла Страда - Україна» за підтримки Бюро з питань демократії, прав людини та праці (DRL) Державного департаменту США. 
Інформація, що прозвучала в матеріалі, не завжди відповідає поглядам Державного департаменту США, УЖФ та ГО «Ла Страда - Україна».
Відповідальність за зміст інформації несе ГО Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» Інформація, що представлена у виданні, не завжди відображає погляди Бюро з демократії, прав людини і праці (DRL) Державного департаменту США та УЖФ. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

В Острозі з'явиться вільний робочий простір для населення

Острозька громада підписала меморандум про співпрацю з ГО «КримСОС». Також цей меморандум підписали місцеві громадські організації – «Центр ...

Популярні публікації