понеділок, 14 жовтня 2024 р.

Смизька громада підписала угоду з німецькими партнерами

Днями у Смизьку громаду завітав Ronny Ronchik Böhme, керівник німецької неурядової організації Ostsachsen wechselt e.V.. Метою візиту стали перемовини щодо реалізації спільного пілотного проєкту «Автономний сталий дошкільний заклад у Смизі: разом будуємо – разом навчаємося – разом діємо».

Процес підготовки, перекладу та реалізації даної ініціативи взяла на себе Агенція розвитку громад «Інтонація змін». За останні чотири місяці була пророблена величезна робота завдяки ініціативі німецьких партнерів та подана на розгляд грантова заявка до німецького фонду Stiftung Nord-Süd-Brücken.

За результатами візиту був підписаний трьохсторонній меморандум про співпрацю в рамках реалізації даної ініціативи Смизькій громаді протягом листопада 2024 – березня 2025 року. 

Основними цілями угоди є:

1. Поглибити міжнародні зв'язки та обмін досвідом між українськими та німецькою сторонами для забезпечення стійкого розвитку громади.

2. Впровадити енергоефективні рішення у Смизькому закладі дошкільної освіти.

3. Підвищити рівень обізнаності місцевих жителів та ВПО щодо переваг використання сонячної енергії через освітні заходи та практичні майстер-класи.

4. Створити умови для участі людей у впровадженні енергоефективних рішень для власних домогосподарств.

Проєкт є унікальним та дуже перспективним, адже вперше ми плануємо використати найновіші сонячні панелі литовського виробника Solitek, який зацікавлений у підтримці соціальних ініціатив та дошкільних закладів в Україні.

Підготовлено за матеріалами Смизької селищної ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

В Острозі з'явиться вільний робочий простір для населення

Острозька громада підписала меморандум про співпрацю з ГО «КримСОС». Також цей меморандум підписали місцеві громадські організації – «Центр ...

Популярні публікації