четвер, 19 вересня 2019 р.

У Рівному обговорюють проблемні питання у сфері житлово-комунального господарства, та шукають шляхи їх вирішення


У Рівному розпочалося засідання Секції АМУ з питань житлово-комунального господарства. Участь у секції беруть представники з усіх куточків України та міст Рівненщини.

 Учасників привітав міський голова Рівного Володимир Хомко. У своєму виступі він звернув увагу на проблемні питання не лише для міста Рівне, а й усіх населених пунктів. "Ми маємо екологічну проблему. Адже і досі сміття просто вивозять на полігон, у той час як у місті Рівне є збудований сміттєпереробний завод. Але він не працює через правові колізії. Держава має допрацювати ці питання, щоб усі знали який діє механізм. Не менш проблемне питання для нас це міський громадський транспорт. Тому нині ми працюємо над тим, як вдосконалити транспортну систему міста." Володимир Хомко навів приклади, як ці галузі працюють у Європі, та як там вирішують подібні питання.

Аналітик Асоціації міст України Олег Гарник в своєму виступі наголосив – робота Секції спрямована на те, щоб виявити проблеми міст у сфері житлово-комунального господарства, напрацювати звернення до АМУ та вищих органів влади. Водночас вивчити найкращі практики, які вже успішно працюють, зокрема у Рівному.

Заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук – презентував програму сталого розвитку міста, та поділився місцевими програмами розвитку житлово-комунального господарства.  Вже понад 10 років у Рівному працює муніципальна програма по реалізації проектів з капітального ремонту житлового фонду у будинках де створені ОСББ.  Вона передбачає співфінансування з міського бюджету  у  різних співвідношеннях.   Водночас працює програма термомодернізації багатоквартирних будинків м. Рівного. Вона передбачає допомогу у реалізації проектів термомодернізації із залученням теплих кредитів відповідно до Урядових програм.


Учасники секції обговорили й інші проблемні питання реформування сфери ЖКГ. Заступник начальника управління житлово-комунального господарства м.Рівного Олена Москальчук розповіла про впроваджені програми облаштування житлових будинків міської ради приладами обліку і регулювання теплової енергії і води. Розкрила питання експлуатації житлового фонду м. Рівного в сучасних умовах. 



Секція АМУ організована в рамках Проекту ПУЛЬС "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку.
Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації