пʼятницю, 27 вересня 2019 р.

Гендерні ініціативи змінюють громади


"Гендерні ініціативи змінюють громади. Історії з досвідом" конференція з такою назвою зібрала сьогодні 50 активних жінок з Рівненщини, Волині і Тернопільщини. Захід організувала ГО "Центр суспільних дій "Сівітас"" в рамках реалізації гендерної ініціативи Гощі та Смиги "Посилення впливу жінок Гощанського району та Смизької ОТГ на ухвалення рішень на місцевому рівні шляхом створення громадських організацій."


Ініціативу реалізовано за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, яке підтримало спільну діяльність Асоціації міст України та проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» Проект ПРОМІС, який в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів.


Під час зустрічі ініціатори проекту презентували головні цілі та очікування. Голова «Центру Громадських ініціатив «Сівітас»» Володимир Зиль наголосив – « Проект має не меті на лише активізувати жінок, а й очікує нових цікавих ідей та проектів. Жінки мають можливість розвивати свою громаду,  а також впливати на рішення які приймаються керівництвом громади та селищної ради».

Спікерки, які виступили під час конференції розповіли про свої життєво-професійні досвіди. Голова правління ГО «Агенція сталого розвитку міста» Олена Хмельник  поділилася власним досвідом роботи над гендерними проектами.  Як розвивати власну громаду – ділилась досвідом голова Смідинської громади з Волині Оксана Піцик. 


Як заявити про себе у соціальних мережах – лайфхаками поділилася головний редактор журналу «Рівняни» Ольга Лірник.  Творчі і креативні аспекти у житті та бізнесі  обговорили художниця Яна Униченко та співвласниця кафе Оксана Кашевська.


Підсумували роботу та презентували плани на подальшу роботу ініціаторки проекту Вікторія Костюк та Наталія Калька. Надалі відбудуться ворк-шопи та майстер-класи окремо у кожній громаді, де учасниці працюватимуть над власними ініціативами.




Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації