понеділок, 30 вересня 2019 р.

Застосування інструментів місцевого економічного розвитку для ефективного розвитку громади - тема практикуму у Рівненському регіональному відділенні Асоціації міст України


30  вересня у Рівненському  РВ АМУ відбувся практикум на тему: «Застосування інструментів місцевого економічного розвитку для ефективного розвитку громади». Захід організовано в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує АМУ за підтримки USAID.


Учасники заходу - голови ОТГ, міські, сільські та селищні голови, фахівці профільних підрозділів органів місцевого самоврядування Рівненського РВ АМУ.


Виконавча директорка Рівненського регіонального відділення АМУ Тетяна Грещук, відкриваючи практикум, акцентувала увагу  на важливості використання інструментів економічного розвитку громади  та забезпечення сталого розвитку територій.


 Під час роботи розглянули  основні вимоги законодавчих та нормативно-правових актів до підготовки інвестиційних проектів. Особливості їх застосування органами місцевого самоврядування. Модератор практикуму - розповів про обласний конкурс проектів  розвитку територіальних громад Рівненщини. Про очікувані цілі, та які проекти нині є в пріоритеті. 


Стасюк Руслана – консультант з питань місцевого економічного розвитку Рівненського РВ АМУ  звернула увагу на тему інвестиційної привабливості та інвестиційного паспорту. Наголосила які основні вимоги до його складання. Вона зауважила – «як би нам не хотілося, щоб інвестор вкладав кошти у  соціальні проекти, ми повинні запропонувати спочатку економічну складову.  Інакше інвестор у регіон не зайде.»



Потому Здолбунівська  міська  рада презентувала напрацювання щодо участі у конкурсах проектів розвитку громад. Поділилися власним досвідом  реалізації проектів. Зокрема учасників ознайомили з роботою системи «Безпечне місто Здолбунів» яка розташована у відділенні поліції. По місту встановлені відеокамери, які ведуть спостереження цілодобово, ефект від їх роботи помітили одразу, адже кількість правопорушень знизилася.



Презентували учасникам практикуму ще один не менш цікавий обєкт -  міський  гідропарк.  Там облаштували ігрові  та відпочинкові зони, встановили освітлення вуличок – ці та інші обновки вдалося реалізувати завдяки участі у різноманітних конкурсах. 
У ході практикуму   учасники  ділилися досвідом, та обговорювали проблемні питання.  
Повідомляє Офіс реформ Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації