вівторок, 12 листопада 2019 р.

У Клесівській ОТГ відкрили нову амбулаторію

Новобудова розташована у селі Карпилівка. У медзакладі обслуговуватимуться понад 3500 жителів з трьох сіл громади.  Тож тепер сільські жителі матимуть змогу отримувати своєчасну первинну медичну допомогу за місцем проживання в комфортних та затишних умовах.


Амбулаторія працює у складі КНП «ЦПМСД» Клесівської селищної ради. Як розповідає його керівниця Ірина Гаврилюк, амбулаторія має усе необхідне обладнання: «Пацієнти зможуть зробити кардіограму, профщеплення, отримати консультації фахівців тощо. Медзаклад також отримав сучасний службовий автомобіль, який виїжджатиме до хворих з віддалених куточків ОТГ. Окрім того, в приміщенні є житло для двох лікарів».
За словами керівника Клесівської ОТГ Василя Гриника, майже 80 % жителів сіл, які обслуговуватиме амбулаторія, вже підписали декларації із своїми сімейними лікарями. Саме це забезпечить належний рівень фінансування третинної ланки: зарплати лікарям, гроші на матеріально-технічне забезпечення закладу.

Нагадаємо, на Рівненщині будують 37 сільських амбулаторій, 22 з яких матимуть житло для лікаря.
За повідомленням Рівненської ОДА

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації