вівторок, 26 листопада 2019 р.

У Сарнах дбають про різносторонній розвиток дітей та молоді


У місті Сарни – поділилися досвідом розвитку території та співпраці з місцевою громадою. В рамках виїзного практикуму Рівненського РВ АМУ представники міст, селищ та ОТГ Рівненщини з робочим візитом відвідали Сарни.

Обмін досвідом почали у  фойє міської ради. Там облаштували Центр надання адміністративних послуг. Для зручності громадян перевели туди всіх фахівців, які надають послуги населенню. 

Тут же облаштували серверну, де зберігається  інформація з відеокамер, встановлених за програмою "Безпечне місто". Камери встановлені на всіх в’їздах у місто, вони розпізнаватимуть обличчя людей та автомобільні номери.


Міська голова міста  Сарни Світлана Усик розповіла -  « У 2016 році власні доходи міського бюджету становили 49,5 мільйона гривень. За 9 місяців 2019 року – 66,6 мільйона гривень. Зростання бюджетних надходжень дозволяє нам спрямовувати кошти на вирішення пріоритетних завдань, що ставить громада. Це – утримання та капітальний ремонт доріг і тротуарів (51% міського бюджету), розвиток закладів культури, ДНЗ, спорту, встановлення світлофорів, дитячих майданчиків, покращення матеріальної бази комунальних установ, ремонт багатоквартирних будинків і будівництво нових об’єктів.»


Нині у місті – особливу увагу приділяють благоустрою -  ремонтують дороги, облаштовують пішоходні зони, провели реорганізацію комунальної сфери, придбали різний комунальний транспорт, облаштовують парки та сквери. По місту облаштували 45 автобусних зупинок, інтенсивні перехрестя обладнали світлофорами, встановили сучасні дитячі майданчики, придбали та встановили контейнери для роздільного збору сміття, впроваджують енергоефективні заходи у комунальних закладах.

Аби гості переконалися у впроваджених ініціативах -  їм на власні очі показали вже реалізовані проекти.




Завідуюча ДНЗ «Веселка»  Людмила Потапчук розповіла :


«Наш садочок комбінованого типу.  У нас працює 11 груп, одна з яких – компенсуюча, для дітей з вадами  мовлення та дві інклюзивні групи, усього у нас – 350 діток. Останні сім років ми проводимо повну модернізацію нашого закладу. Ми замінили повністю систему каналізації, систему водопостачання з металічної на поліпропіленову,  зробили капітальний ремонт харчоблоку  з підсиленням електромережі, зробили капітальний ремонт пральні, зробили ремонти всіх сходових маршів, у нас є сучасна музична і спортивна зала. У 2018 році – зробили проект, пройшли експертизу і встигли зробити дах – 1740 м квадратних.  Підсилили та замінили покриття, встановили водовідливи та утеплили стелю. Відповідно температура у садочку одразу підвищилася. На наступний рік ми плануємо зробити утеплення фасаду усього садочку. Проектно-кошторисну документацію вже зробили і пройшли усі екпертизи.  Тепер будемо чекати фінансування.»


Показали гостям два міських будинки культури – «Залізничник» та «Сузір’я».  У першому  окрім творчих колективів «Мереживо», «Журавка», «Веретенце» та інших працює студія звукозапису. 


 У місті діє Програма підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців. В усі заклади культури  міста придбано сучасну музичну апаратуру, введено додаткові ставки викладачів, обладнано класи хореографії.

 

У новому будинку культури «Сузір’я» - займаються діти віком від 6 до 16 років. Тут функціонує 5 гуртків, а також  клуб для жінок воїнів АТО та військовослужбовців «Ключ довіри». У клубі допомагають сім’ям подолати проблеми, адаптуватися до життя після служби, надають психологічну та реабілітаційну допомогу, проводять майстер-класи та тренінги -  розповіла керівниця будинку культури Людмила Ворон.



 Сприяють у місті розвитку спорту для осіб з інвалідністю, адже тут вже багато років працює  фізкультурно-спортивний клуб «Повір у себе». У ньому створено умови для занять спортом осіб на інвалідних візках, є комплексний спортивний майданчик та господарські приміщення.  Нещодавно для зручності відвідувачів, місто придбало спеціальний транспорт для перевезення людей на інвалідних візках.   


Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації