четвер, 14 листопада 2019 р.

Український індустріальний тиждень розпочався у Рівному

Майсштабний проект, який відбувається у всіх регіонах України,  нині об’єднав на одному майданчику регіональні бізнес-об’єднання, комерційні підприємства, науково-дослідні установи, громадські організації, представників бізнесу. Під час роботи у Рівному  обговорили нові можливості, інноваційні рішення та лайфхаки для промисловців.


Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко під час відкриття заходу відзначив - «Це презентація нових можливостей для підприємств Рівненщини, що досягли вже успіхів та планують масштабувати своє виробництво з перспективою інтеграції його в світову економіку. Нині в області 25 % продукції виробляється промисловцями. У цій галузі працює більше 60 тисяч робітників. Промисловість області – це хімія, постачання електроенергії, виробництво будматеріалів, машинобудування, харчова та аграрна переробна промисловість. Це ті галузі, що створюють продукцію з доданою вартістю, мають високе працевлаштування з високими зарплатами робітників.»


Керівник Західного регіонального представництва Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Олександр Трохимчук розповів як отримати фінансову підтримку від держави для підприємців.  Організація має досвід в реалізації інноваційних та інвестиційних проєктів. Загалом майже за 20 років реалізовано близько півсотні бізнес-проєктів на суму 50 млн євро. 

Присутні обговорили програму відшкодування відсотків за кредитами банків, наданих на реалізацію проєктів малого і середнього бізнесу. Розглянули успішний кейс від приватного підприємства «ВІЛІС».

Особливо гостро сьогодні в області стоїть питання працевлаштування на селі. Відтак присутнім презентували проєкт «Сімейні молочні ферми», який зорієнтований саме на мешканців  сільських територій.


Торкнулися теми застосування циркулярної  економіки та її можливостей.  «За допомогою таких інновацій налагоджуються виробництва замкненого циклу. Не просто знищення продукції, а навпаки її переробка з мінімальною шкодою для навколишнього середовища. Пластик, папір, метал, скло, будівельне сміття чи текстиль на виробництвах перетворюють на сировину з високою доданою вартістю. Такі підприємства відносяться до циркулярної економіки. Нині це один із світових трендів. Тому наші промисловці повинні поширювати такий досвід у себе» - зазначив керівник Агенції регіонального розвитку Олександр Процюк.
Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації