вівторок, 19 листопада 2019 р.

У Рівному обговорили реформування місцевого самоврядування


Реформування місцевого самоврядування та формування ефективної територіальної організації влади в Україні - тема фахової майстерні для представників обласної та районних рад. 

Захід організовано в рамках Проєкту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізується Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад. До роботи майстерні  приєдналися виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук а також консультанти Проєкту ПУЛЬС.

Модератор заходу Олександр Даниленко зауважив – добровільне об’єднання громад   пропрацьовувало різні варіанти, тому процес утворення громад так затягнувся. Сьогодні одночасно працюють ОТГ та районні ради, які часто дублюють обов’язки, а так довго тривати не може.  Однак виникає питання - чи усі громади однаково можуть взяти на себе певні зобов’язання. Адже є малі громади і великі, а потенціал та можливості у них різні.   Розглянув також питання спроможності громад. Так у 2016 році методика була одна, а сьогодні фахівці спроможність громад оцінюють вже за іншими критеріями.



Фахова майстерня проводиться в інтерактивній формі, де учасники після презентованої теми активно включаються в дискусію та обмінюються враженнями. 

Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації